Vic Comerç presenta la quarta edició de la Santa Tapa i les temàtiques dels Tapajous de tot l’any

La Santa Tapa, la ruta de tapes sacra que es celebra per Setmana Santa a Vic des de fa 4 anys, enguany s’integra dins el calendari del Tapajous i es realitzarà el proper dijous 29 de març, de 20 a 23 h.

M.Carme Bover, Toni Brachs i representants dels restauradors en la presentació de la Santa Tapa .
M.Carme Bover, Toni Brachs i representants dels restauradors en la presentació de la Santa Tapa

Ahir al matí es va presentar la Santa Tapa i els Tapajous temàtics del 2018. Per aquest acte es va comptar amb la presència de la regidora de Comerç de l'Ajuntament de Vic , M.Carme Bover, el president de Vic Comerç, Toni Brachs, i una representació dels restauradors de la ciutat.

 

La Santa Tapa, la ruta de tapes sacra que es celebra per Setmana Santa a Vic des de fa 4 anys, enguany s’integra dins el calendari del Tapajous i es realitzarà el proper dijous 29 de març, de 20 a 23 h.

 

En aquesta ruta hi participaran 12 bars i restaurants ubicats majoritàriament al Casc Antic i un al barri del Remei: El Barmutet, El Moll de la Fusta, La Taverna del Call, el Barecu, Les putes receptes de la iaia, Norton ZN, Vicfood, Ay Papantla, Xin Vic, Hamburgueseria 80, La Reciclària i 80’s Spirit.

Cadascun d’aquests establiments crearà una tapa per a l’ocasió amb noms de referències bíbliques. El preu de la tapa serà de 3,5 € i hi anirà inclosa una consumició de vi o cervesa. Les tapes seran molt elaborades i sorpresa per tots els que facin el circuit.

En aquesta edició, al realitzar-se en un sol dia, no hi haurà passaport de timbrat ni la necessitat de passar per tots els restaurants. En lloc d'això, s’organitzarà un concurs d’Instagram amb el hashtag #santatapa2018. La millor fotografia guanyarà un sopar per a dues persones en el restaurant que el guanyador esculli d’entre els participants.

 

Els restaurants decoraran els seus establiments amb ambientació religiosa per tal d’augmentar l’experiència sacra de la ruta. Com a fi de festa de la Santa Tapa, la Reciclària ha organitzat al seu restaurant un concert del grup de versions E-Street Band i que està previst que començi a partir de les 21:30 h.

En el marc de la presentació de la santa Tapa, s’ha aprofitat per presentar el calendari temàtic del Tapajous. El Tapajous, que aquest març arribarà al número 28, es celebrarà sota unes temàtiques gastronòmiques que cada mes seran diferents:

 

Febrer – Porc
Març – Santa Tapa
Abril – Mini Burguers
Maig – Formatges (col·laboració amb el Lactium)

Juny – Orientals (col·laboració amb el Festival de Nits Orientals)

Juliol – Tapes del món (coincidint amb el Mundial de Futbol)

Agost – Festa
Setembre – Refrescants
Octubre – Truites
Novembre – Carxofes
Desembre - Festa
 

La regidora de Comerç, M.Carme Bover, celebrava que “gastronomia i comerç vagin junts per promocionar i cohesionar la ciutat. Hem de visualitzar aquestes activitats més enllà de Vic pels visitants”, afegia.

 

Per al president de Vic Comerç, Toni Brachs, “Vic Comerç estem molt contents de poder tenir els gastrònoms dins l’entitat, ja que ens permet créixer i estendre la col·laboració amb altres sectors d’activitat que complementen el comerç i que també porten dinamisme a la ciutat”.

Els restauradors preveuen que se serviran més de 1.200 tapes durant aquella nit.