Vic convoca la ciutadania telemàticament per definir el Pla de Mobilitat Sostenible

Dimecres vinent, 10 de març, començaran les quatre sessions participatives per recollir les aportacions de la ciutadania i que s’englobaran en quatre eixos

Pla de Mobilitat Urbana Sostenible.
Pla de Mobilitat Urbana Sostenible

 L’Ajuntament de Vic comença les sessions participatives per definir una mobilitat més sostenible, accessible i segura. L’objectiu del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) és augmentar la cohesió social, l’equitat i la competitivitat gràcies a l’anàlisi integral de tot els modes de transport que hi ha a la ciutat.

 

Per això, es treballarà amb la ciutadania les propostes que es presentin al Pla de Mobilitat per enriquir-lo i complementar el document amb les aportacions de la ciutadania. La regidora de Mobilitat, Fabiana Palmero, remarca que el Pla va en consonància amb les actuacions, estudis i projectes que ja s’ha anat desenvolupant en els últims anys a Vic per una ciutat més pacificada.

 

 

El Pla s’estructura en quatre grans eixos centrats en les necessitats de la ciutat i del veïnat. És per aquest motiu que totes les propostes que es presentin hauran d’estar orientades cap a un d’aquests eixos:

 

                    Xarxes de transport–Ciutat policèntrica: Definir una mobilitat que respongui a les diverses necessitats de transport per obtenir una xarxa viària eficient, útil i accessible.

                    Carrers pensats per a les persones: Posar les persones al centre de la mobilitat i adaptar els carrers perquè la ciutadania se sentin còmoda i segura.

                    Ciutat competitiva: Adaptar Vic a les noves tendències de mobilitat i aplicar l’ús de les noves tecnologies per a una ciutat pacificada  i compromesa amb el medi ambient.

                    Governança i educació cívica: Fomentar els bons hàbits, la mobilitat activa i sostenible i sensibilitzar sobre l’impacte en la salut i el medi ambient.

 

Un cop finalitzada la fase de participació es treballaran les diverses propostes que s’hagin recollit. Posteriorment es farà el corresponent retorn a la ciutadania per presentar el Pla amb les aportacions estimades, i contestar aquelles que s’hagin desestimat.

 

 

Quatre sessions participatives telemàtiques per definir una mobilitat més sostenible

 

La fase participativa per definir el Pla de Mobilitat començarà amb una sessió informativa el proper dimecres 10 de març a les 7 de la tarda. Al llarg de la sessió es mostraran i s’explicaran les diverses propostes que es presenten al Pla de Mobilitat i com s’hi pot participar. També s’hi resoldran dubtes i un cop acabada la sessió informativa s’obriran els diversos canals de participació.

 

•          Sessió informativa.

Dimecres 10 de març. 7 de la tarda.

•          Sessió participativa amb el veïnat de la zona del Nen.

Dimecres 17 de març. 7 de la tarda.

•          Sessió participativa amb el veïnat de la zona del Merma.

Dimecres 24 de març. 7 de la tarda.

•          Sessió participativa amb el veïnat de la zona de la Vella.

Dimecres 31 de març. 7 de la tarda.

 

Per participar a totes les sessions cal inscriure’s escrivint a decidim.vic.cat.

 

Diferents canals per poder participar

 

  • Fent aportacions individuals a través de la Plataforma Decidim Vic

Al web decidim.vic.cat es podran fer aportacions o recolzar propostes que hagin realitzat altres veïns i veïnes.

 

  • Participant a les sessions en línia (zona del Merma, de la Vella o del Nen)

Es faran sessions participatives amb el veïnat de cadascuna de les zones de la ciutat (zona del vermells, dels verds i dels negres). Totes les sessions es faran telemàticament per Zoom, i començaran a les 19h.

 

  • Organitzant o participant en una sessió autogestionada.

Les sessions autogestionades donen la possibilitat a aquelles entitats o col·lectius que ho demanin d’organitzar-se les seves pròpies sessions de debat. Aquestes sessions es poden dur a terme seguint les indicacions d'una guia metodològica, un guió de continguts a debatre i un canal per la recollida dels resultats del debat. Les propostes que es rebin per aquesta via es traslladaran a l’equip redactor perquè les pugui prendre en consideració.

 

Al web decidim.vic.cat es pot trobar la guia metodològica per a organitzar o realitzar aquestes sessions