Vic dóna protagonisme al porc a través del Dijous Llarder
La iniciativa tindrà lloc el pròxim 31 de gener fins el 2 de febrer a la carpa situada a la plaça Major de Vic
L’Institut Municipal de Promoció i Economia (IMPE) de l’Ajuntament de Vic ha organitzat un any més, un seguit d’activitats relacionades amb el Dijous Llarder que es portaran a terme els dies 31 de gener, l’1 i 2 de febrer. Avui s’ha explicat el detall de la programació a través d’una roda de premsa que ha comptat amb la presència del president de l’ImpeVic i segon tintent d’alcalde, Josep Burgaya i el gerent de l’Institut, Xavier Mercadal. El tret de sortida el donarà el prestigiós col•lectiu d’Osona Cuina el dijous, 31 degener amb la rostida de dos porcs –cedits per Osona Porc- oberts en canal. La cocció es portarà a terme al costat de la carpa que hi haurà instal•lada durant els trets dies al centre de la plaça Major de Vic. L’espectacle culinari iniciarà a les 20.00h del dia abans, dimecres 30 de gener, i no serà fins el dijous al vespre que se servirà a tots aquells que s’apropin per tastar-lo. En aquesta línia, Burgaya ha agraït públicament la col•laboració del col•lectiu Osona Cuina per poder realitzar aquest esdeveniment. L’endemà, divendres 1 de febrer, el Gremi d’Hostaleria d’Osona serà l’encarregat d’oferir els àpats (esmorzar, dinar i sopar). I, finalment el dissabte anirà a càrrec de Planes Bones (esmorzar i dinar) i l’Escola d’Hostaleria d’Osona (sopar) amb la col•laboració especial del Gremi de Xarcuters de Vic, els quals cedeixen els embotits que s’oferiran al vespre per sopar.Paral•lelament als diferents àpats gastronòmics, la iniciativa també compta ambmúltiples i diverses activitats dirigides a tots els públics. En aquest sentit, els més menuts podran aprendre a elaborar botifarres de la mà del cuiner i gastrònom Isidre Vila o gaudir de l’espectacle infantil de titelles "Vibubel•la Vivaldi" a càrrec de la companyia Pamipipa. Els amants de la cuina també podran participar en tallers i demostracions de cuina a càrrec de l’Aula de Cuina i del gastrònom Manel Molera. Durant la presentació Xavier Mercadal ha destacat la novetat d’enguany de programar un concert recomanat pel Mercat de Música Viva de Vic el mateix dijous llarder a les 22.00 h a La Central. Aquesta és una activitat dirigida al públic jove. El concert l’oferiran els dos grups emergents, Miyagui i D’Callaos. La presentació del llibre "Extravagàncies del Fashion Food, un llibre agredolç” del periodista de Televisió de Catalunya Eugeni Rius, el Lliurament de la Llonganissa d’Or -coorganitzada amb l’IGP Llonganissa de Vic- que aquest any rebrà la cuinera Carme Ruscalleda són altres actes destacats que inclou la programació del Dijous Llarder.Per últim, Josep Burgaya ha assegurat que amb l’organització del Dijous Llarder es reivindica el seu caràcter festiu i lúdic i, alhora, permet donar un impuls econòmic a la ciutat i comarca.Vic, 22 de gener de 2008