Vic ha participat a la VI Setmana d’Europa als Municipis de Catalunya

L'Ajuntament de Vic ha promogut una taula de treball sota el títol “Les relacions econòmiques amb els països d'Europa de l'Est i els de l'àrea Mediterrània”, en el marc de la celebració de la Setmana d'Europa

L'Ajuntament de Vic, a través de l'àrea de Desenvolupament Local de l'ImpeVic, ha promogut una taula de treball dins el marc de la Setmana d'Europa als Municipis de Catalunya. Aquesta sessió professional va tenir lloc el passat dimecres 10 de maig al matí a l'edifici el Sucre i va comptar amb la presència d'empreses amb gestió internacional Chocovic, Mobles Limba, Rocada, Girbau, Mimpapier, Curtits Codina, Colomer Munmany, Mangra SA, PISAC SA i IQAP.





La taula de treball, sota el títol "Les relacions econòmiques amb els pasos d'Europa de l'Est i els de l'àrea Mediterrània", va comptar amb la intervenció d'un expert en la matèria, el Sr. Joaquim Llimona, president del Consell Català del Moviment Europeu. Aquesta entitat és l'encarregada d'organitzar la setmana europea entorn el dia d'Europa 9 de maig junt amb una sèrie de municipis de Catalunya.





El Sr. Joaquim Llimona és advocat i professor de Dret Europeu de la Universitat de Barcelona. A més, ha estat director general i secretari general de Relacions Exteriors de la Generalitat de Catalunya entre 1997 i 2004; director adjunt del Patronat Català Pro Europa, a part de comptar amb una llarga trajectòria professional en l'àmbit de la internacionalització.





Segons Llimona, els pasos d'Europa de l'Est i del nord d'&rica estan immersos en un procés de modernització que es perllongarà durant el període 2007-2013. El conferenciant va fer referència als pasos de l'est d'Europa que pertanyen recentment a la Unió Europea Polònia, Hongria i Txèquia i dels que no ho són Romania, Bulgària, Bielorrússia i Ucrana. A tall d'exemple, Polònia té una previsió de rebre 70.000 milions € durant aquest mateix període per a fons estructurals i de cohesió.





Llimona també va recordar que en aquests mateixos anys que s'ha de complir un acord per crear una zona de lliure canvi entre els pasos de la Unió Europea i el Magrib. En aquest sentit s'han buscat instruments crediticis per desenvolupar projectes al nord d'&rica, donat que darrerament s'assisteix a una desviació d'inversions que tradicionalment es feien a Sud Amèrica i, actualment es destinen al nord d'&rica i a l'est d'Europa.





El president del Consell Català del Moviment Europeu va concloure amb un discurs molt oportú al moment que estem vivint: "fabricar a l'estranger alimenta un debat de codesenvolupament, creant horitzons professionals pels habitants d'aquests pasos i actualment de temporitzador davant la pressió migratòria".





Una vegada exposat l'anàlisi del Sr. Joaquim Llimona, les empreses convidades a la taula de treball van intercanviar les seves experiències des del vessant de noves línies de comercialització i/o de noves estratègies de producció a l'estranger.