Vic inicia el procés participatiu per definir l’ús de les Adoberies
La ciutadania podrà aportar les propostes a través de les butlletes repartides en diferents equipaments i esdeveniments de la ciutat i a través de la web de participació
Vic comença el procés participatiu sobre els usos de la zona adobera i el seu entorn amb la finalitat de donar veu a la ciutadania per incorporar visions, idees i desitjos sobre l’ús d’aquest espai públic, de manera que, tal com es preveu al Pla Urbanístic, la zona es converteixi en un nou pol d’atracció vinculat al riu Mèder, un nou eix vertebrador i cohesionador.
L’espai públic que envolta la zona de les Adoberies és tan important com els equipaments emblemàtics de l’eix connector de la ciutat. “S’ha de pensar i decidir què es vol fer amb aquest espai públic de tot el barri de les Adoberies. Volem que tothom pugui dir què n’espera i què podem fer”, ha remarcat la regidora d’Urbanisme, Fabiana Palmero, que ha recordat, també, la compra de les dues adoberies més emblemàtiques i representatives per part de l’Ajuntament de Vic que es transformaran en un centre d’interpretació per divulgar la història del sector adober de la ciutat.
La ciutadania podrà aportar propostes a través de les butlletes que hi haurà a diferents espais, equipaments i esdeveniments de la ciutat que tinguin relació amb el projecte o bé a través de la web de Participació Ciutadana on la gent podrà expressar la seva voluntat. “No només la gent de Vic, sinó també totes aquelles persones amb propostes per millorar l’entorn de la zona”, ha apuntat el regidor de Participació, Josep-Ramon Soldevila. El procés participatiu, que s’ha iniciat aquest mes de juny, estarà obert fins al març del 2023.
Activitats programades per aquest estiu
El grup motor del projecte, format pels agents del territori vinculats a l’espai de les Adoberies i encarregat de definir el procés participatiu, ha impulsat activitats per posar en valor la importància del passat pelleter i l’ofici de pellaire, fomentar l’entorn de les Adoberies com un espai educatiu sobre el medi ambient, el riu i la biodiversitat, i treballar per conservar l’espai patrimonial creant continguts pedagògics de la història de la ciutat de Vic.
La primera activitat serà el proper dimarts 12 de juliol al bosquet de l’Atlàntida, serà un taller d’artesania per donar a conèixer les tècniques relacionades amb l’artesania de la pell. Tal com va explicar, Sandra Quílez, representant del grup motor, l’activitat servirà per posar en valor el passat pelleter de la ciutat i per pensar com s’han d’utilitzar els entorns emblemàtics que ocupava la indústria de la pell. La tercera setmana de juliol també s’ha organitzat l’”Entorn del Riu”, un conjunt d’activitats lúdiques de descoberta de l’entorn de les Adoberies.
“L’objectiu de les activitats participatives és que la gent se les faci seves, s’involucri en el procés i entre tots puguem decidir quin és el futur de la zona adobera”, ha remarcat el regidor Soldevila.