Vic inicia una nota etapa dels museus

MAP i MEV tindran una única gestió, que suposarà un estalvi econòmic

Anna Erra i Josep M. Riba a la presentació de la nova etapa del Museu de l’Art de la Pell.
Anna Erra i Josep M. Riba a la presentació de la nova etapa del Museu de l’Art de la Pell

Ahir a la tarda es va presentar la nova etapa en la gestió dels Museus de la ciutat de Vic. La regidora d’Educació, Turisme i Comerç, Anna Erra, junt amb el director del Museu Episcopal de Vic(MEV) i del Museu de l’Art de la Pell(MAP), Josep M. Riba, van traçar les línies mestres del que suposarà gestionar de forma conjunta dos dels grans equipaments museístics de la ciutat.

 

En el mateix acte també es van donar a conèixer les noves visites turístiques d ela ciutat, una de les quals és el recorregut per tres campanars emblemàtics: església de la Pietat, romànic de la catedral i Ajuntament de Vic. I finalment, es van lliurar els distintius de qualitat en el sector turístic, SICTED (gestionats per l’oficina de Turisme), al CentreVic i als Allotjaments del Seminari.

 

La regidora Anna Erra va presentar la nova etapa dels museus de Vic condicionada pels ajustos econòmics i que desemboca a una gestió única dels dos museus. “Pensem que aquest fet pot millorar la difusió dels nostres museus perquè sumem esforços i potencial”, va explicar Erra. I pensem en el futur “en un tiquet o entrada única pels dos equipaments”, que s’hi podrien sumar altres espais de la ciutat com el Museu Balmes o el món Sert”. La regidora també va avançar que la línia que seguirà el MAP serà continuista i que serà obert a la ciutat i a les exposicions temporals. Així doncs pel mes de novembres n’hi ha prevista una de Coll Bardolet.

 

Josep M. Riba, nou director dels dos museus, va explicar les línies de fons del projecte. D’entrada va matisar que “es tracta de dos museus d’històries diferents, però amb orígens comuns”, ja que el MAP va tenir la primera col•lecció dins el MEV. Pel què fa la gestió Riba va explicar que el personal tècnic del MEV assumiria les tasques del MAP, tot i que l’àrea més logística i de visites s’ha contractat a una empresa externa. El setembre es continuarà amb l’oferta educativa i també hi ha la voluntat de revisar el discurs museològic i museogràfic amb l’objectiu “situar el MAP al lloc que li pertoca”. El nou director va ressaltar que es volen mantenir les relacions amb la xarxa d’adoberies històriques de Catalunya i potenciar els lligams amb l’altre museu de la pell que es troba a Igualada. Així mateix, també es milloraran els continguts de la pàgina web i es treballarà amb l’objectiu que els dos museus ”esdevinguin els grans referents de la ciutat de Vic”.

 

Pel què fa a l’espai expositiu Riba va manifestar que “s’ha de poder optimitzar”, i per tant, “i tenen cabuda exposicions temporals i també d’altres realitzades amb fons propis”. D’altar banda, també va expressar la voluntat de millorar les relacions amb la Fundació La Caixa pel què fa a exposicions temàtiques i algunes dels fons de la Fundació. Finalment, el director del MAP va destacar que era rellevant mantenir una bona relació amb la creació artística i concretament amb l’Escola d’Art i Disseny Superior de Vic.

 

La regidora, Anna Erra, va explicar que la voluntat de l’àrea de turisme és potenciar les rutes temàtiques i per això en els propers mesos se n’afegiran algunes de noves. Concretament, serà durant el mes d’octubre que es podrà seguir la ruta dels tres campanars. El mes de novembre una ruta vinculada amb M. Àngels Anglada i el mes de desembre, i vinculat amb el Mercat Medieval, es podrà descobrir el Vic Medieval i del Bisbe Oliba.