Imatge del cartell d'enguany

Vic organitza diverses accions pel Dia Internacional de la no-violència vers les dones

La lectura del manifest i l’encesa d’espelmes seran dos dels actes centrals de la programació d’enguany

 Com cada any i en motiu del Dia Internacional de la no violència vers les dones, que tindrà lloc el proper 25 de novembre, l’Ajuntament de Vic a través del servei VicDones-SIAD Osona, han dissenyat un programa d’activitats molt complert i adreçat a tota la ciutadania. Les activitats programades s’organitzen des de les entitats i associacions del territori, així com des del mateix servei.

 

L’objectiu del servei VicDones-SIAD Osona és consolidar les intervencions per eradicar la violència masclista en totes les seves manifestacions, des de la intervenció integral, reforçant l’estructura i model de prevenció i atenció a través sobretot d’estratègies de sensibilització ciutadana davant la problemàtica de la violència masclista, ja que la violència contra les dones està profundament arrelada a les estructures socials i si no s’incideix sobre aquestes, la violència no desapareixerà.

 

Les activitats recollides en el programa són de diferents formats: teatre, xerrades, tallers, exposicions, club de lectura, entre altres. Activitats que conviden a reflexionar i a conèixer el sentit ampli i l’arrel del concepte de violència masclista.

 

De la programació d’enguany es destaca l’acte institucional que tindrà lloc el pròxim dilluns, 24 de novembre a les 12.00 h a la plaça Major, i on l’Ajuntament de Vic, manifestarà el seu rebuig contra la violència vers les dones amb la lectura del Manifest i la convocatòria ciutadana per a sumar-se en aquest acte de rebuig amb un minut de silenci. L’endemà, dia 25 de novembre a les 17.30 h i al mateix escenari, tindrà lloc l’encesa d’espelmes.

 

D’entre totes les activitats també es destaca l’obra de teatre “El diari de Martina”, activitat coorganitzada amb l’Institut del Teatre- Centre Vic i que tindrà lloc el dijous, dia 13 de novembre a les 21.00h. L’Obra exemplifica moltes situacions viscudes malauradament per moltes dones.

 

Fer visible aquestes situacions i no actuar amb la prevenció, no tindria sentit molta de la feina que fem des del servei, per això s’ha organitzat el “Laboratori Ma(g)dalenes que portarà a terme el col•lectiu Fil a l’Agulla, creant un espai d’apoderament per a les dones, en el que el punt de partida és el cos de la dona, el mateix que ha estat ocult durant segles, protegit o censurat pel cos masculí i que avui té el seu particular protagonisme a la vitrina dels mitjans de comunicació.

 

Podeu veure el programa complert aquí