D’esquera a dreta, Antoni Tombas, patró de la Fundació del FC Barcelona, Pere Prat, alcalde de Manlleu, Sandro Rosell, president del FC Barcelona, Iolanda Pineda, alcaldessa de Salt, Josep M. Vila d’Abadal, alcalde de Vic i Jordi Montaña, rector de la UV

Vic participa en una prova pilot amb la Fundació del FC Barcelona per reeducar joves entre 10 i 16 anys a través del futbol

Aquest matí s’ha celebrat una reunió entre els alcaldes i el president del Barça

L’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, s’ha reunit aquest matí amb el president del FC Barcelona, Sandro Rosell, per tal d’impulsar un projecte pilot que té com a objectiu fomentar el diàleg i reeducar a joves entre 10 i 16 anys a través del futbol. El projecte també s’implementarà a altres dos municipis catalans: Manlleu i Salt i la Universitat de Vic en farà la avaluació. Ha acompanyat a l’alcalde de Vic el regidor d’Acció Social i Ciutadania, Joan López i Carol.

 

El projecte social Futbol 3 és una metodologia d’intervenció mai aplicada a Catalunya però que té un èxit reconegut a Colòmbia i Alemanya. Consisteix en posar en pràctica un mètode innovador que reeduca a través de l’esport i que es basa en el diàleg. Els jugadors i jugadores no només entren en una relació de respecte i enteniment mutu sinó que també adquireixen confiança en ells mateixos i sentit de la responsabilitat.

 

Futbol 3 té tres fases:


1. Una discussió anterior al partit
2. Un partit de futbol
3. Una xerrada després del joc

 

El diàleg es converteix en una part del joc i no en un complement. Els temes de debat variaran d’acord a la organització i necessitats dels jugadors i aniran des d’un acord sobre regles especials sobre abordar temes socials rellevants com la ciutadania, la discriminació o la salut.

Algunes de les premisses establertes per la metodologia proposada pel FC Barcelona són, entre d’altres, l’obligatorietat del joc nét i el foment del paper de la dona en l’esport.

 

Si voleu imatges de televisió d’aquesta reunió us podeu posar en contacte amb Barça TV
(T. 93 496 76 52)