Vic passa el testimoni a Terrassa com a Ciutat del bàsquet català

Ahir es va celebrar un acte a la Sala de la Columna de l’Ajuntament de Vic

D’esquerra a dreta: Joan Fa, Josep M. Vila d’Abadal, Alfredo Vega i Montserrat Rovira ahir a la Sala de la Columna .
D’esquerra a dreta: Joan Fa, Josep M. Vila d’Abadal, Alfredo Vega i Montserrat Rovira ahir a la Sala de la Columna

Vic ha estat durant el 2011 Ciutat del bàsquet català. Al llarg d’aquest any, Vic ha organitzat activitats del bàsquet base, formació amb conferenciants de renom, competicions federades, bàsquet popular, bàsquet veterà i bàsquet d‘elit. Ahir a la tarda va tenir lloc l’acte de traspàs d’aquest distintiu que ara pren Terrassa.

 

Des del 2000, la Fundació del Bàsquet Català designa cada any un poble o ciutat de Catalunya com a Ciutat del Bàsquet Català. La finalitat d'aquesta iniciativa és doble: per una banda el reconeixement dels homes i dones del bàsquet de l'àmbit territorial elegit que han propiciat el seu desenvolupament, creixement i popularització i realitzar també un gran reconeixement a aquest esport que contribueixi a fer-lo més conegut i que inciti la seva pràctica.

Fins ara les ciutats designades com a ‘Ciutat del bàsquet català’ han estat Lleida 2000, Girona 2001, Mataró 2002, Tarragona 2003, L'Hospitalet 2004, Badalona 2005, Manresa 2006, Castellar 2007, Sitges 2008, Blanes 2009, Tortosa 2010 i Vic 2011.

 

Ahir a la tarda va tenir lloc a la Sala de la Columna l’acte de relleu d’aquest distintiu de Ciutat del Bàsquet Català que aquest 2012 passa a mans de la ciutat de Terrassa. L’acte va estar presidit per l’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, el tinent d’alcalde i regidor d’Esports de Terrassa, Alfredo Vega, el president de la Fundació del Bàsquet Català i de la Federació Catalana de Bàsquet, Joan Fa i la regidora d’Esports de Vic, Montserrat Rovira.

 

Al principi de l’acte la regidora d’Esports, Montserrat Rovira va explicar a grans trets les activitats que s’han portat a terme al llarg d’aquest any 2011 a Vic i a la vegada va agrair la col•laboració de diverses entitats i institucions de la ciutat en la confecció del programa. Tot seguit el gerent de l’Institut Municipal d’Esports, Miquel Duran, va exposar amb més profunditat totes les activitats i on va destacar que la ciutat del bàsquet català deixa empremtes a la ciutat, com és el cas del torneig 3x3 en el marc de diverses festes majors de diferents barris de la ciutat. Aquesta activitat va permetre que molts nens i nenes juguessin a bàsquet al seu barri i a la vegada va permetre apropar aquest esport a la ciutadania.

 

Al llarg del mateix acte també es va fer entrega dels premis del concurs de fotografia que es va promoure i en el qual es va premiar la fotografia de Camil Freixas, com a segon finalista i Oriol Rodríguez en primer lloc. També, i en el mateix marc de l’acte, la regidora d’Esports de l’Ajuntament, Montserrat Rovira va lliurar uns obsequis a diferents institucions que han fet possible celebrar aquest any. En aquest cas es va lliurar la fotografia guanyadora emmarcada a la Fundació i Federació Catalana de Bàsquet Català, a la Universitat de Vic, al Club Bàsquet Vic i a Xevi Barriobero per haver fet el logotip de Vic, ciutat del bàsquet català.

 

El regidor de Terrassa, Alfredo Vega, va afirmar que per ell i per la ciutat “era un orgull recollir el testimoni d’aquest gran esport” i va mencionar que agafaven aquest nou repte que intentaran complir. D’altra banda, Vega va ressaltar que aquest any 2012 se celebra el centenari del Club de Bàsquet de Terrassa, fet que permetrà realitzar diverses activitats.

 

Finalment, l’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal va tancar l’acte agraint l’esforç de totes les entitats i institucions que han fet possible que Vic hagi estat capital del bàsquet català. A la vegada, va defensar que el bàsquet i l’esport en general és molt important per la societat i contribueix a reforçar uns valors molt importants, com és el cas del treball en equip, la constància, l’esforç, entre altres. En aquesta línia, l’alcalde va defensar que l’esport és una eina educativa fonamental i que en moments com aquests de crisi econòmica cal potenciar. Vila d’Abadal va tancar l’acte lliurant el distintiu que acredita a la ciutat de Terrassa continuar treballant amb l’objectiu que el bàsquet s’apropi a la ciutadania.