Representants de l'entitat Skate Vic amb Anna Erra i Titi Roca

Vic presenta el nou ‘skatepark’ per a la pràctica individual i de competició d’un esport en creixement

El nou equipament suposa la primera fase d’un projecte de remodelació de la zona fins a l’Anella Verda per ampliar l’oferta d’espais esportius oberts per a la ciutadania a l’aire lliure

 

Ahir a la tarda es va presentar oficialment el nou skatepark de Vic, un equipament esportiu i lúdic situat al Parc Xavier Roca i Viñas que vol fomentar l’esport, l’activitat física i la vida saludable entre el jovent de la ciutat. La presentació va comptar amb la presència de l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, i del regidor d’Esports, Titi Roca, acompanyats pel patinador Pau Casas, que ha col·laborat en el disseny de l’espai com a representant de l’entitat Skate Vic.

 

El nou skateparc -delimitat pel passeig principal del parc, el riu Gurri i el carrer Prat d’en Galliners-, substitueix la instal·lació antiga i servirà per poder-hi practicar, amb diferents nivells de dificultat, disciplines com ara l’skateboarding, bmx o scooters.

 

Erra va dir en la presentació de l’skatepark que “s’aposta per una ciutat amb cobertura per a tota la gent i, amb aquest equipament, per a la gent que fa esport”. L’alcaldessa va comentar que es tracta “d’un nou equipament de ciutat al qual hem donat un salt qualitatiu” i va defensar la pràctica de l’activitat física i la vida saludable en sentit ampli, ja que “l’esport no només ha de ser federat”. En aquest sentit, Erra va subratllar l’interès perquè a la ciutat “hi hagi llocs per a la gent jove, perquè puguin gaudir-ne, i a l’aire lliure”. 

 

Roca va recordar que el projecte d’aquest nou equipament es va començar a treballar fa uns tres anys, fruit de la reivindicació dels usuaris, atès que “era un espai degradat i amb unes condicions que s’havien de modificar”. El regidor va comentar que es tractava d’un projecte de ciutat en tres fases que va més enllà de l’espai del nou skatepark –primera fase- i que suposarà un condicionament integral de tota l’àrea fins a la zona de la font del parc Xavier Roca i Viñas. En aquest punt, Roca va avançar que “hi ha un avantprojecte per a millorar el doble de l’espai actual i perquè es vagi desenvolupant per fases”. La idea és crear un espai de pràctica esportiva a l’aire lliure connectat a l’Anella Verda per poder tenir “diferents espais esportius oberts per a tota la ciutadania”.

 

Roca també va fer èmfasi en el fet que l’skateboarding és “un esport que experimenta un gran creixement” i que el nou skatepark s’ha fet “de la mà dels esportistes que l’utilitzen”. Atès que serà un esport olímpic i “tindrà un creixement exponencial”, el nou equipament s’ha pensat tant per a la pràctica individual com per a la competició, motiu per al qual ja s’ha remodelat seguint una normativa i uns paràmetres concrets. Titi Roca també va anunciar que està en tràmit la constitució d’una agrupació d’skaters, l’Associació Skate Vic, per ensenyar i divulgar aquest esport a infants i joves.

 

En nom dels practicants d’aquest esport, l’skater Pau Casas, va apuntar que el nou skatepark sorgeix d’un projecte llarg, que ha comportat molta planificació, però que suposa un gran salt de qualitat. “Pensàvem que podia ser una millora per a la ciutat”, va dir en nom de tots els seus usuaris, abans d’expressar la seva satisfacció per la nova instal·lació i desitjar “que duri molts anys”.

 

La presentació de l’skatepark va acabar amb una exhibició dels skaters Oriol Rovira, Roger Rovira, Eduard Hernández, Pere Rubio i Alba Molina amb la col·laboració de les entitats esportives del CN Vic- ETB i Jufré.

 

Un parc iniciat al juny

 

Les obres de construcció del nou skatepark, a càrrec de l’empresa Roig i Fills Associats S.A., van començar a principis de juny i han tingut un cost de 102.247,84 euros finançats per l’Ajuntament de Vic. El disseny del nou equipament, més modern, segur i adaptat a les necessitats de les persones usuàries, ha anat a càrrec de Daw Office SLP i ha comptat amb la col·laboració i les aportacions dels joves que ja utilitzaven l’antiga pista.

 

Un dels principals serrells a resoldre per poder executar finalment el projecte ha sigut l’obtenció de l’autorització de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), en tractar-se d’una zona inundable per la proximitat dels rius Mèder i Gurri.