Sessió telemàtica de presentació del pressupost.

Vic presenta el pressupost municipal a la ciutadania en una audiència pública telemàtica

Les persones assistents a la sessió informativa han pogut conèixer de primera mà a què es destinaran el 55,6 milions d’euros per seguir avançant cap a una ciutat a la mesura humana

 

L’Ajuntament de Vic va presentar el pressupost 2021 en una sessió telemàtica oberta a la ciutadania. El Ple Municipal del mes d’octubre va aprovar el pressupost per l’any en curs, dotat de 55,6 milions d’euros, que suposa un increment de quasi 2 milions d’euros. La regidora d’Economia, Núria Homs,  va detallar el pressupost i va explicar cadascuna de les partides i l’objectiu de l’equip de govern a treballar cap a una ciutat més saludable i sostenible on els veïns i veïnes i puguin viure amb millor qualitat de vida, com es pot consultar en el Pla d’Acció Municipal 2019-2023.

 

En línies generals el pressupost de l’any en curs prioritza les partides destinades a comerç i promoció econòmica, urbanisme i esports “posant les persones al centre”. Així doncs, la partida destinada al comerç s’incrementa un 37%, per “reimpulsar la ciutat”, i invertir en subvencions per potenciar la contractació i aixecar ERTOs de les empreses de Vic, s’ofereixen ajuts directes als comerços afectats per la pandèmia i es promou l’economia circular amb nous vals de compra per gastar als comerços destinats a la ciutadania. “Reimpulsar el comerç és reimpulsar la ciutat i l’economia”, va especificar Núria Homs.

 

 

Un pressupost per una ciutat saludable

 

La voluntat de l’equip de govern és “treballar per una ciutat saludable i sostenible”, en aquest sentit s’augmenta la partida destinada a urbanisme, que és un 17% del pressupost total, que es destinarà a la millora i a la reurbanització de carrers i l’adequació de les rambles del Bisbat i dels Montcada per seguir guanyant espai per a les persones i ampliant nous equipaments esportius i zones verdes.

 

En aquesta línia es manté la inversió en mobilitat per seguir apostant per la mobilitat activa, saludable i sostenible, potenciant els serveis de bus urbà, amb la nova flota hibrida que s’augmentarà enguany, es milloraran les infraestructures per bicicletes i altres transports de mobilitat personal. 

 

La inversió en serveis, manteniment i medi ambient “és important qualitativament i quantitativament”, i va en la línia del manteniment de carrers, parc i jardins, espais i zones verdes i l’objectiu de ciutat de residus zero, per “aconseguir una ciutat saludable i sostenible que permeti als ciutadans viure amb una millor qualitat de vida”, ha especificat Homs.

 

 

Vic, una ciutat per a les persones

 

Vic fa una clara aposta per una ciutat on les persones siguin el centre de les decisions i les accions, per això enguany es destinarà un 7% del pressupost a educació i joves, per seguir apostant per les escoles bressol municipal, escoles de música, d’art, i de dansa, per la formació per adults i beques de suport educatiu per a les famílies. “Els joves són el futur de la ciutat i necessiten que se’ls hi destini una partida important del pressupost”, ha remarcat la regidora d’Economia.

 

En aquesta línia augmenta lleugerament el pressupost destinat a benestar i famílies per atendre aquell sector de la població en edat avançada, persones nouvingudes i persones en risc d’exclusió socials, reforçant els serveis als domicilis i d’urgència per cobrir les necessitats en totes les franges d’edat i situació econòmica, educativa i social.

 

L’ajuntament potencia l’atenció al ciutadà, “preveient l’augment de les necessitats a causa de la pandèmia”, augmentant en un 36% la partida destinada aquest servei.

 

 

Vic és una ciutat rica en cultura, fires i turisme que l’Ajuntament vol seguir cuidant i potenciant “ara més que mai, per això s’hi destinen més de 5 milions d’euros”. Aquesta inversió es destina a espais culturals com l’Atlàntida de Vic i l’espai ETC i projectes educatius com l’institut del teatre, l’escola de música el centre d’arts contemporànies, entre molts d’altres.

 

Tanmateix la ciutat compta amb diversos festivals i fires, que promocionen la ciutat culturalment i econòmicament, la festa major, el nou equipament turístic municipal Vicpuntzero i entitats culturals i centres cívics que potencien la cultura popular, “perquè Vic segueixi sent una ciutat viva culturalment parlant”, ha matisat la regidora.

 

 

Congelació d’impostos

 

L’Ajuntament de Vic fa un exercici de contenció i congela o manté les taxes fiscals vigents al municipi per l’exercici del 2021, atesa la situació de crisi social i econòmica actual. ”Sabem la situació que ha viscut la població i les dificultats econòmiques que ha patit l’econòmica, per això per l’any en curs s’ha decidit congelar o mantenir els impostos de la ciutat”, va explicar Núria Homs.

 

Podeu visualitzar la presentació aquí.