Vic és una de les 24 poblacions que disposa d’aquest estudi

Vic presenta l’Informe d’Indicadors de Salut Local

L’Informe es va presentar divendres a la Sala Sert

Divendres, la Sala Sert de l’Ajuntament de Vic va acollir la presentació de l’Informe d’Indicadors de Salut Local (ISL), realitzat pel Servei de Salut Pública de la Diputació de Barcelona, a petició del Servei Municipal de Salut de Vic. L’acte de presentació va anar a càrrec del regidor de Salut de Vic, Xavier Farrés; el cap de la secció d’Informació i Anàlisi en Salut Pública de la Diputació de Barcelona, Jesús Oliván i els dos tècnics d’aquesta mateixa àrea, Valeria Santoro i Carles Arias.

 

L’estudi ha estat elaborat a partir de 90 indicadors de salut que permeten conèixer quin és l’estat de salut de la població de Vic, identificar possibles necessitats i desigualtats de salut, poder prioritzar les intervencions en matèria de salut pública i avaluar-ne les polítiques municipals. Per a Farrés, aquesta informació “ens ha de servir per emprendre i dissenyar amb major precisió les polítiques municipals de salut pública”. El document s’anirà actualitzant de forma anual i permetrà poder oferir un millor servei a la ciutadania.

 

De l’informe, que parteix del 2009 com a any de referència, se n’extreu que la ciutat de Vic gaudeix, en general, d’una bona salut; que l’esperança de vida ha crescut tot i que l’índex d’envelliment ha disminuït. En aquesta línia, s’estableix que l’esperança de vida entre els homes és de 78 anys mentre que entre les dones és de 85.

 

Les principals causes de mortalitat a la ciutat són, entre els homes, el càncer de pulmó i el de pròstata, les malalties isquèmiques del cor i les cerebrovasculars. En les dones, la primera causa de mort són les malalties cerebrovasculars i el càncer de mama i pàncrees. L’informe també inclou dades relatives al nombre d’embarassos i d’interrupcions de l’embaràs de forma voluntària.

 

Vic és una de les 24 ciutats a les quals la Diputació de Barcelona li ha lliurat aquest estudi.