Vic presenta la 7a edició del Congrés Europorc

El certamen es portarà a terme el 14 i 15 de maig a l’edifici el Sucre, a Vic.

Vic presenta la 7a edició del Congrés Europorc.

L’Institut Municipal de Promoció i Economia (Impevic ) de l’Ajuntament de Vic ha presentat, aquest dimecres al matí, el programa de la setena edició del Congrés Europorc, a la sala Sert de l’edifici de l’Ajuntament de Vic. L’acte ha comptat amb la presència de Josep Burgaya, president de l’ImpeVic i segon tinent d’alcalde, Joan Arola, cap de l’Oficina Comarcal d’Osona del Departament d’Acgricultura i Acció Rural (DAR), Dídac Herrero, director general de Caixa Manlleu, Josep Puigdollers, representant de la Camabra de Comerç, Quima Vila, responsable de Fires i Mercats de l’ImpeVic, i Miquel Collell, consultor del programa del Congrés. El certamen es portarà a terme el 14 i 15 de maig a l’edifici el Sucre, a Vic. L’economia global del sector, la producció en època de crisis i alguns casos pràctics d’èxits empresarials són les principals línies generals del programa tècnic d’enguany. Així doncs, el contingut es basarà en les qüestions d’actualitat del sector i intentarà en tot moment fomentar la relació professional entre els assistents. En primer lloc, Josep Burgaya ha destacat la “capitalitat ramadera” i el “paper fonamental del sector ramader” a la comarca. També ha remarcat la “profunditat i grandesa, en continguts, del Congrés”. Un Congrés que està “al servei del sector” ha afegit. El president de l’ImpeVic ha assegurat que la voluntat de l’Institut és “col•laborar amb les entitats que operen a la comarca” i ha afegit que des de l’ImpeVic es pretén “promoure activitats i, alhora, promocionar l’economia de Vic i comarca”. Burgaya ha agraït el suport institucional rebut per part del DAR, Caixa Manlleu i Cambra de Comerç, i ha reconegut la tasca feta per part de tots els membres que integren la comissió assessora, encarregada de fer el programa del Congrés. El Congrés es desenvoluparà a través de 22 ponències i comptarà amb la participació de 23 ponents, segons ha explicat Quima Vila. Aquest any, la Mostra Comercial hi tornarà a ser present amb 11estands. Vila ha recordat que fins al dia d’avui ja s’han inscrit un centenar de professionals. Una xifra que la responsable de Fires i Mercats ha valorat molt positivament, “tenint present que el sector no està passant per una de les seves millors èpoques”. Vila també ha fet referència a les diferents activitats complementàries que s’han organitzat en el marc del Congrés com és el cas del sopar gastronòmic de la mà del col•lectiu Osona Cuina -que tindrà lloc el dimecres, 14 de maig, al Serrat del Figaró-, un còctel amenitzat amb l’actuació musical del saxofonista Pep Poblet, les visites guiades pel centre històric de la ciutat i vols captius amb globus.Per la seva banda, Miquel Collell ha remarcat que aquest és el Congrés de l’estat espanyol “amb més projecció internacional”. Collell ha explicat que el certamen s’estructura en tres eixos: econòmic, científic i ramader. En aquest sentit, la situació econòmica actual i la crisi global, les malalties que afecten al bestiar porcí, la feina que estant portant a terme ramaders de diferents punts geogràfics i històries d’èxit d’empreses agroalimentàries són les principals temàtiques en què se centraran les ponències d’aquesta edició, tal com ha dit Collell.Tot seguit, Joan Arola ha pres la paraula. El màxim responsable de l’Oficina comarcal del DAR ha destacat la importància de les ponències dedicades a l’anàlisi econòmic, tant a nivell del sector com a nivell mundial. També ha agraït l’acord de col•laboració entre totes les institucions, la qual cosa “fa possible any rere any la celebració del Congrés”.D’altra banda, Dídac Herrero ha recordat que Caixa Manlleu va començar a col•laborar amb el Congrés des de la primera edició. Una col•laboració “econòmica però també a nivell de contingut i organitzatiu” ha assegurat Herrero. El director general ha subratllat que un dels èxits del Congrés és que “les entitats que hi participem tenim sintonia”.Finalment, Josep Puigdollers ha dit que el Congrés Europorc “està més que consolidat”i que cal continuar treballant per “aconseguir molt més del què s’ha aconseguit en aquestes set edicions”. Vic, 7 de maig de 2008