Una imatge al Puig dels Jueus amb tots els participants

Vic promou els desplaçaments a peu i en bicicleta

L’Ajuntament de Vic celebra la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura amb la voluntat d’avançar en l’establiment de polítiques per aconseguir un desenvolupament local més sostenible

Durant el mes de setembre es realitza a nivell europeu la Setmana de la mobilitat sostenible i segura, que pretén promocionar els mitjans de transport més respectuosos amb el medi ambient, com els desplaçaments a peu, en bicicleta i en transport públic.

 

Ahir diumenge, 2 d’octubre, en motiu de la celebració de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, l’Ajuntament de Vic va realitzar tres activitats diferents amb la intenció de promocionar els mitjans de transports més respectuosos amb el medi ambient, com els desplaçaments a peu, en bicicleta i en transport públic.

 

L’Ajuntament de Vic, s’ha adherit a la Setmana del 2011, amb la voluntat d’avançar en l’establiment de polítiques per aconseguir un desenvolupament local més sostenible, intentant allunyar al màxim el domini absolut del cotxe particular, i tenint en compte que Vic és una ciutat preparada per anar caminant, en bici o en transport públic a tot arreu amb espais accessibles, carrers peatonals, places....


És important destacar les rutes escolars, per anar caminant a l’escola, promocionant l’autonomia i confiança dels nens, i la cooperació entre el ciutadà, el nen i els comerços.

 

A la caminada si van apuntar un total de 30 persones, que van fer un recorregut de 8 km, amb sortida al parc Jaume Balmes. Pel què fa la bicicletada un total de 130 persones, van pedalar, majoritàriament per recorregut urbà, un total de 6 km.

 

Un total de 160 persones es van desplaçar ahir per la ciutat, amb bicicleta i caminant. Si aquests desplaçaments que diumenge es van fer de forma sostenible, 8 km per la caminada i 6 per la bicicletada, els haguéssim fet en vehicle privat, hauríem emès 1,4 kilograms de partícules contaminants (òxids de nitrogen i partícules PM10) i 381 kg de CO2.D’aquesta forma els hem estalviat, fent que l’aire de la nostra ciutat sigui una mica més net, i evitant una petita part del canvi climàtic.

 

Tots van arribar a la mateixa hora al bosc del Puig dels Jueus, on els hi esperava una exposició sobre la creació i evolució d’aquesta zona verda. El nom del bosc, prové de la compra d’aquest terreny al 1327 per enterrar-hi jueus. Al 1997 l’Ajuntament comença el procés de reforestació, amb alumnes de l’escola taller, després de que els camps caiguessin en desús, i amb la intenció que sigui un espai d’ús dels ciutadans i per a fer servei com a equipament amb funció educativa. Es van plantar 2415 arbres d’una trentena d’espècies, entre els que hi trobem roures i alzines, per exemple. Actualment el bosc del Puig dels Jueus, forma part de l’anella verda, un recorregut de 32 km que connecta el nucli urbà amb el medi natural.


Amb la intenció de donar a conèixer el bus urbà, el mateix diumenge de 12 a 14 h, es va estacionar un bus urbà a la plaça Major que donava la informació per donar a conèixer el servei de transport públic urbà de la ciutat, tarifes, itineraris, etc...