Vic, segona ciutat de Catalunya que emparella famílies refugiades amb voluntaris
El passat divendres va tenir lloc la primera trobada entre les quatre famílies de persones refugiades i els dotze voluntaris que realitzaran la seva mentoria a la comarca d’Osona, dins del Programa Català de Refugi
El passat divendres, 3 de novembre, va tenir lloc la primera trobada entre les quatre famílies de persones refugiades que viuen a Osona –tres de les quals ho fan a Vic- i dotze persones voluntàries de la comarca que s’han inscrit al Programa Català del Refugi (PCR) de la Generalitat de Catalunya, en un acte organitzat per l’Ajuntament de Vic, el Consell Comarcal d’Osona i la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya.
“Vic se segueix postulant com a ciutat d’acollida esdevenint el segon municipi català que acull un acte d’emparellament grupal d’aquest programa de mentoria, després de Barcelona”, va recordar el regidor de Benestar i Família de l’Ajuntament de Vic, Àlvar Solà.
Durant la jornada, en què es va deixar la primera fila buida amb cartells de “Llibertat presos polítics” en record dels membres del govern i representants civils empresonats, es va comptar amb la participació del regidor de Benestar i Família de l’Ajuntament de Vic, Àlvar Solà, el vicepresident primer del Consell Comarcal d’Osona, Joan Carles Rodríguez, i el Secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Calalunya, Oriol Amorós.
Programa Català del Refugi
L’objectiu del Programa Català del Refugi (PCR) és mobilitzar persones voluntàries distribuïdes per tot el territori català en grups d’acollida de tres a cinc persones, com ara amics, familiars o companys de feina, disposades a participar i comprometre’s com a mentoria -voluntàries en un programa d’acompanyament i suport- d’una persona refugiada o família en el període d’un any. Amb això les ajudaran a integrar-se socialment i laboralment. Cal remarcar que totes les persones voluntàries han passat per una entrevista personal i una formació prèvia.