Vic té el recolzament de Madrid per esdevenir Ciutat Unesco de la Gastronomia

La ciutat compta amb l’aval del Ministeri d’Assumptes Exteriors i Cooperació

Del 21 de febrer al 2 de març, es portaran a terme les Jornades Gastronòmiques de l’Escudella i Carn d’Olla, en el marc de la candidatura de Vic-Osona, ciutat UNESCO de la gastronomia.

 

Anna Erra, 1a tinent d’alcalde i regidora de Turisme va inaugurar el passat divendres a l'Oficina de Turisme les Jornades Gastronòmiques de l’Escudella i la Carn d’Olla. Erra, va destacar les sinergies entre les ciutats per fer possible projectes conjunts i, va felicitar aquesta nova unió per potenciar la gastronomia. “Vic és un referent en el turisme, la cultura i amb aquesta candidatura, també en gastronomia”. Joan Naudó, president del Gremi d’Hosteleria d’Osona, va explicar que acabava d’obtenir el permís del govern espanyol per presentar la candidatura a París per aconseguir ser nomenada ciutat UNESCO. Fabià Contreras de can Faves Comptades de Tavertet va presentar el tast d’escudella i carn d’olla per inaugurar les jornades.

 

El dissabte 22 de febrer es van oferir  visites guiades d’història i gastronomia a la ciutat amb un tast de cuina d’Escudella, Carn d’Olla i Vins. A través de l’Associació de Guies de Vic es van realitzar rutes guiades destacant emplaçaments històrics de la ciutat.