Vic va inaugurar el nou curs d’Auxiliar de la Indústria Càrnia

També es van presentar els cursos 2010/11 d’Auxiliar en Comerç i Atenció al públic, i d’Auxiliar de reparació i manteniment de l’automòbil

Vic va inaugurar el nou curs d’Auxiliar de la Indústria Càrnia.

L’Ajuntament de Vic -a través de l’Institut Municipal de Promoció i Economia de Vic (ImpeVic) i la regidoria d’Acció Social i Citutadania- i el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya van inaugurar, aquest dijous 28 d’octubre, els cursos d’Auxiliar de la Indústria Càrnia, d’Auxiliar en Comerç i Atenció al públic, i d’Auxiliar de reparació i manteniment de l’automòbil.L’acte, que es va portar a terme a la sala Segimon Serrallonga de la Universitat de Vic, va ser presidit pel segon tinent d’alcalde i president de l’ImpeVic, Josep Burgaya i va comptar amb les intervencions del regidor d’Acció Social i Ciutadania de l’Ajuntament de Vic, Joan López i Carol, del director general d’Ensenyaments Professionals del Departament d’Educació, Josep Francí i del director de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Vic, Josep Ayats.La inauguració va iniciar amb una breu introducció a càrrec d’un grup d’alumnes dels cursos els quals han explicat en què consisteix cada curs i la seva experiència personal. Tot seguit, Josep Burgaya va destacar que el 25% del Producte Interior Brut (PIB) de la comarca prové de la industria agroalimentària on el sector carni és fonamental. En aquest sentit, Burgaya va afirmar que “apostar per la formació d’aquest àmbit econòmic és una garantia de futur ja que és un sector competitiu, innovador, exportador i genera i generarà més llocs de treball” i va afegir que aquesta aposta pel sector es consolidarà amb l’Illa càrnia d’El Bruguer.Referint-se als cursos, Joan López i Carol va afirmar que des de l’Ajuntament de Vic “volem garantir igualtat d’oportunitats per evitar l’exclusió social”. En relació al finançament del cursos, López i Carol va afirmar que “la formació no és una despesa sinó una inversió”. També, i dirigint-se als alumnes, els va remarcar que calia que aprofitessin aquesta oportunitat que els oferia la societat. “Els trens cal pujar-hi quan passen i no sempre n’hi ha”, va citar el regidor. Per la seva banda, Josep Ayats va mostrar la seva satisfacció amb la col•laboració entre la UVic i l’ImpeVic i va definir la iniciativa com “un exemple de noves oportunitats”. Ayats va concloure afirmant que la instal•lació de la planta pilot de la carn “és un element clau en el desenvolupament de la formació del sector”.Josep Francí es va referir a la voluntat de donar un caràcter de professionalització als cursos i també ha dit que ”representen una garantia de formació continuada”. Francí va remarcar que els cursos tenen un objectiu clar “formar a futurs professionals” es va dirigir als alumnes dient que “és important que aprofiteu tot el que la administració posa al vostre abast”.Finalment, Josep Burgaya va agrair a les empreses Sala de Desfer J. Viñas, VicCarn, Esfosa, Càrniques Toni Josep S.L , Patel S.A, Xarcuteria Roca, Kreaditif S.L, Laboratorio Técnico Mercader, Proquímia i Successors de J.Pont S.A la seva col•laboració desinteressada en el desenvolupament dels cursos i ha afirmat que la inauguració d’avui “és el principi d’un llarg camí molt important en termes de formació i també pel futur del sector carni de la comarca”.Els tres cursos formen part del Programa de Qualificació Professional Inicial (PQPI) en la modalitat de Pla de Transició al Treball del Departament d’Educació. El PQPI està integrat en el sistema de Formació Professional i és una iniciativa del Departament d’Educació que permet oferir cursos de preparació professional i especialització per tal de facilitar la seva inserció al món laboral i, alhora, garantir un servei de formació continuada. El Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya ha aportat 58.000 euros i l’Ajuntament de Vic 108.000 euros destinats a la organització i la gestió dels cursos i també a les instal•lacions. L’acte va finalitzar amb una visita a les instal•lacions de la planta pilot de la carn, ubicada a l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Vic, al campus de la Torre dels Frares.