Vic va ser present al Congrés Internacional de Ciutats Educadores

Vic va presentar la ponència “La llengua, element inclusiu a l’abast de tothom”

Núria Homs i Anna Erra al Congrés Internacional de Ciutats Educadores 2014 .
Núria Homs i Anna Erra al Congrés Internacional de Ciutats Educadores 2014

 L’Ajuntament de Vic, a partir de la representació de la 1a tinenta d’alcalde i regidora d’Educació, Anna Erra va participar ahir a la tarda amb una ponència al Congrés Internacional de Ciutats Educadores 2014. Aquest certamen s’organitza bianualment en una ciutat del món, i del 13 al 16 de novembre ha tingut lloc a la capital comtal. Enguany ha comptat amb la presència de prop d’un centenar de ciutats de 30 països diferents. Al Congrés s’hi han inscrit més d’un miler de persones d’arreu del món.

 

Sota el lema “la ciutat educadora és una ciutat que inclou”, el congrés ha programat al llarg de quatre dies ponències basades en l’experiència de diferents ciutats que tenen com a objectiu entendre l’educació com un instrument essencial per al desenvolupament personal i col•lectiu, i la millora de la convivència i la solidaritat. Aquesta missió, és doncs, una de les marcades per l’Ajuntament de Vic a través del Projecte Educatiu de Ciutat. Des de fa dues legislatures i de la mà de la regidora Anna Erra sempre s’ha treballat amb la línia de que “l’educació és cosa de tots”, i que “cal implicar-hi tota la ciutadania”, ha reiterat diversos cops.

 

La ponència va ser presentada per la coordinadora de l’Àrea Social de l’Ajuntament, Núria Homs que va iniciar la seva intervenció amb un breu repàs de totes les actuacions que s’han fet al llarg dels darrers anys a la ciutat relacionades amb l’acollida i la inclusió de les persones nouvingudes.

En concret, a la part central de la presentació es van explicar dos serveis impulsats des de l’Ajuntament de Vic en col•laboració amb diverses entitats de la ciutat: per una banda, el servei de Matrícula Viva de Català (en funcionament des del curs 2012/13) i d’altra banda, el servei de Suport Lingüístic Municipal (en funcionament des del gener de 2014).

 

El servei de Matrícula Viva centralitza la inscripció a cursos de català en un sol punt de la ciutat i s’adreça a totes aquelles persones que, per diversos motius, no s’han pogut inscriure dins del període ordinari. En aquest servei hi estan implicats 11 agents diferents, entre entitats de la ciutat i departaments del mateix Ajuntament.

 

El Suport Lingüístic Municipal ofereix la tasca de traducció a tots els serveis, organitzacions i equipaments de la ciutat que ho sol•licitin. Aquest compta amb un equip d’agents lingüístics coneixedors de 24 llengües diferents.