Imatge gràfica de la "D" de disseny

VICCC 2016 tanca el mes de maig amb 4 projectes

‘Tipografia Vic’; ‘Pura vida l’experiència’; ‘Parada Zero’; i ‘Hibridacions i contextos’

VICCC 2016 tanca el mes dedicat al disseny amb quatre projectes i propostes:
 
Tipografia Vic.Una tipografia és un treball molt complicat en què les formes dels caràcters esdevenen harmoniosos uns, amb els altres, per crear una sintonia en el text. És una ànima que parla gairebé més que el mateix significat del text. Les formes de les diferents tipografies, són diferents les unes amb les altres. Tant com un quadre de Miró i un d’Edward Munch. Cada tipografia explica un context, un estil, una circumstància històrica i fins i tot la tecnologia.
Aquest projecte proposa un experiment creatiu que es traduirà amb una tipografia que es podrà utilitzar en qualsevol ordinador.
Cinquanta persones del món de la cultura que han participat a la programació de VICCC, faran un caràcter, que es digitalitzarà en un arxiu True Type perquè els diferents sistemes operatius de les plataformes d’ordinadors puguin utilitzar-los.
 
Roda de premsa: dimarts 24 de maig a les 13h a la Plaça dels Màrtirs. Amb la presència de Susagna Roura Regidora de Cultura i Museus de l’Ajuntament de Vic, Marc Comas coordinador de VICCC2016 i Marcelí Gutierrez (Txelo) Dissenyador
 
Pura Vida ‘l’experiència’. Pura Vida pretén ser una experiència sensorial a través de l'experiència personal de l'autora. T'endinsaràs en un viatge per un nou món i ple de vida en el que descobriràs, aprendràs, sentiràs i et transportaràs. Pura Vida concentrada dins d'una capsa. T'hi atreviràs a entrar?
Pura Vida és el projecte final de grau de Disseny gràfic de l'alumne de l'Escola d'Art i Superior de Disseny de Vic Lidia Soto. Una barreja de disciplines unides en un resultat innovador i proper.
 
Del 25 al 27 a la plaça Major. Horari: De 10 a 14h i de 15 a 20:30h.
 
‘Parada Zero’. Vic és una ciutat que ha estat impulsora d’iniciatives diverses que tenen un abast de caire extra local. Destaca com a ciutat de fires i mercats, com a ciutat universitària, com a ciutat gastronòmica, com a ciutat amb un ric patrimoni històric i com a ciutat que organitza nombrosos esdeveniments culturals. Aquest potencial combinat amb la producció i innovació cultural fa que tingui una singularitat pròpia.
Una ciutat que disposa dels ingredients necessaris per impulsar una iniciativa que la posicioni com a ciutat de l’art. Una ciutat en la que l’art hi té una presència important durant tot l’any, però que en un determinat període, s’expandeix per diferents espais públics i privats, llocs que no són els habituals, llocs que no sempre són accessibles. El fet d’obrir-los i posar-los en relació amb intervencions artístiques, permet impulsar nous públics, nous relats i nous diàlegs. Per aquest motiu és pertinent aturar-s’hi a mirar, escoltar, entendre i gaudir de les experiències particulars que en cada cas generen aquesta combinació. Això és Parada Zero.
 
Parada Zero neix com una iniciativa impulsada per diverses institucions i plataformes que treballen en el context artístic de la ciutat, com són ACVic Centre d’Arts Contemporànies, Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic, Exartvic, L’albergueria, Museu Episcopal i Museu de L’Art de la Pell. L’Ajuntament de Vic, en el marc de Vic Capital de la Cultura Catalana 2016, en col·laboració amb el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, fa possible aquesta primera edició.
 
Roda de premsa: dimarts 24 a les 11h a ACVIC Centre d’Arts Contemporànies. Amb la presència deRamon Parramon de l’ACVic Centre d’Arts Contemporànies; Marià Dinarés de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic; Pilar Sanmartin de l’Associació d’Ex Alumnes de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic; Josep Maria Riba del Museu de l’Art de la Pell, Museu Episcopal i L’Albergueria i Marc Comas de VICCC2016.
Inauguració: divendres 27 de maig a les 19h al Carrer de la Riera, 8
 
‘Hibridacions i contextos’. És un programa que té la voluntat d’articular projectes en xarxa entre els centres o espais d’art i escoles o facultats d'art i disseny; entitats que són alhora distants en les seves activitats quotidianes, i properes en fites com són el foment de les relacions entre l’art, l’educació, el context i la connexió amb la societat. El títol que rep aquest programa pretén orientar el com i en base a què s'articulen els projectes que s'hi despleguen. En col·laboració amb l'Escola d'Art i Superior de Disseny
 
Presentació: Dimecres 1 de juny a les 10:30h a l’ACVIC Centre d’Arts Contemporànies