Rebuda de contenidors a Ziguinchor

Ziguinchor rep els 50 contenidors d’escombraries que l’Ajuntament de Vic hi va enviar

L’objectiu és que se’ls pugui donar un segon ús en el marc d’un projecte de recollida de residus urbans i sensibilització de la població senegalesa

 

La ciutat de Ziguinchor, al Senegal, ha rebut els contenidors d’escombraries que l’Ajuntament de Vic els va enviar fa unes setmanes. Es tracta de 50 contenidors de recollida d’escombraries als quals se’ls donarà un segon ús en el marc d’un projecte de recollida de residus urbans i sensibilització de la seva població. De moment aquests contenidors només serviran per donar resposta al barri del centre de la ciutat com a prova pilot del projecte, amb l’objectiu que més endavant aquest sistema de recollida es pugui anar expandint a la resta de barris de la ciutat.

 

La implementació d’aquests primers contenidors d’escombraries no només suposarà l’inici d’una planificació en la recollida, sinó que també servirà per sensibilitzar a la població sobre la importància de dipositar les deixalles en un contenidor on després aquestes seran tractades per evitar que contaminin el medi ambient i la salut de la seva població.

 

Ziguinchor, una ciutat amb més de 300.000 habitants, no ha tingut mai un bon servei de recollida de residus. Fins ara només ha comptat amb un abocador on van a parar-hi totes les deixalles que la gent abandona lliurement pels carrers de la ciutat.

 

L’arribada d’aquests contenidors significa un recurs important per fer front a les grans mancances tècniques i materials que té aquesta administració local en l’àmbit de la recollida i la gestió de residus. Sobretot perquè els contenidors formen part d’un projecte més ampli de cooperació i capacitació tècnica amb una missió clara de millorar la gestió dels residus urbans en aquesta ciutat del Senegal, aprofitant l’experiència vigatana en la prevenció i el reciclatge, tal com explica el regidor de Cooperació Josep-Ramon Soldevila.

 

 

0,7% dels impostos directes en cooperació

 

L’Ajuntament de Vic actua per contribuir al desenvolupament sostenible i per la protecció dels drets humans impulsant projectes centrats sobretot en l’educació, la formació, l’accés a l’aigua i el desenvolupament econòmic en països desafavorits. El Pla Director de cooperació internacional de Vic 2018-2021 és el marc de referència d’aquesta política de cooperació municipal, a la qual es destina un 0,7% dels impostos directes que rep l’Ajuntament.