Dijous llarder

El Dijous Llarder és el primer dia del Carnaval i és una tradició que es celebra arreu de Catalunya.

Se celebra el dijous anterior al Dimecres de Cendra i, antigament, marcava l'inici d'una setmana destinada a atipar-se amb àpats prohibits durant la Quaresma, que comença el mateix Dimecres de Cendra. Aquest dia és tradició menjar botifarra, truita i coca de llardons.

A Vic, organitzat per Osona Cuina i amb el suport de l’Ajuntament de Vic, s’omple la Plaça Major de tradició i gastronomia. Es preparen esmorzars, dinars i sopars i s’hi fan nombroses activitats al voltant de la tradició gastronòmica del nostre territori.

El Dijous Llarder… i el cap de setmana, també

A més, aquest 2025 l'Ajuntament de Vic presenta una gran novetat a través de l’Organisme Autònom de FIres i Mercats: impulsa la iniciativa El Dijous Llarder… i el cap de setmana, també, amb l’objectiu d’ampliar la celebració gastronòmica més enllà del Dijous Llarder i oferir una experiència gastronòmica i cultural durant tot el cap de setmana.

En aquest marc, es programen activitats que aprofiten la celebració del Dijous Llarder per oferir un conjunt de propostes gastronòmiques al voltant de l’embotit com tastos, tallers infantils i presentacions. Aquestes jornades formen part de Som Gastronomia, la iniciativa que reconeix Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025, destacant la qualitat dels productes locals i el compromís del territori amb la seva tradició culinària.

> Consulteu les activitats i inscripcions en aquest enllaç