El Pessic de Sant Miquel ja és una realitat

Es podrà comprar en els establiments que s’han adherit a aquesta iniciativa

Pessic de Sant Miquel.
Pessic de Sant Miquel

L’Ajuntament de Vic, el col·lectiu de pastissers Taula Dolça i la Comparsa dels Geganters de Vic van presentar les noves postres de la Festa Major de Vic: el Pessic de Sant Miquel.

La regidora de Cultura, Bet Piella, va celebrar la iniciativa i va posar en valor la feina de totes les persones implicades, a més de convidar a tothom a tastar i comprar les postres durant aquestes festes. Tal com va explicar el seu creador i mestre xocolater, Lluc Crusellas, es tracta d’un pastisser que ha estat pensat i elaborat a partir de la identitat de la comarca, que és el pa de pessic, i “amb les nous com a ingredient principal perquè a les cases de pagès era típic tenir-hi nogueres”. Una informació que es va aconseguir gràcies a la recerca de Xavier Cervera. Seguint en aquesta línia d’agraïment, Marc Camacho, de gegants i bestiari de Vic, va explicar que “estan molt contents perquè s’ha fet realitat un dels projectes que teníem al cap des de fa temps, que és mostrar la nostra passió pel Seguici de Sant Miquel a través d’unes postres”.

Durant la Festa Major es podrà adquirir als establiments que s’han adherit a la iniciativa.

Pessic de Sant Miquel

La base està formada per un brownie de xocolata amb nous, acompanyat al damunt amb una dacquoise – una recepta basada amb farina de fruit sec, elaborada amb farina de nous i també merenga, com el pa de pessic -, nous torrades al damunt i galeta de cacau. El resultat és un pastís tendre i humit en el seu interior, i no necessita refrigeració. Durant la seva elaboració, es va valorar que el pastís s’havia de poder mantenir sense la necessitat de refrigerar-se, perquè la voluntat és que sigui un pastís per la gent de Vic, però sobretot també, pels visitants que venen a la ciutat.