Seguretat Alimentària

La seguretat dels aliments, juntament amb la nutrició, és un tema de vital importància a nivell mundial. Els ciutadans i ciutadanes d’avui en dia volen saber cada vegada més sobre els productes que mengen i beuen, i tenen com a expectatives legítimes no solament estar segurs davant els riscos reals, sinó també sentir-se segurs i allunyats de la sospita permanent. És per això, que s’ha evidenciat la necessitat d’abordar la seguretat alimentària amb una estratègia global que reculli tots els aspectes de la cadena alimentària, des de la producció primària fins al subministrament final, amb un únic objectiu: la producció d’aliments segurs que garanteixin la protecció de la salut i els interessos de la població.

Els objectius en matèria de seguretat alimentària de competència municipal són:  

  • La vigilància i control de les condicions higièniques i sanitàries dels establiments alimentaris (comerç minorista i restauració).
  • La vigilància i control de les condicions higièniques i sanitàries en els mercats ambulants i fires del municipi.
  • La vigilància i control de les condicions higièniques i sanitàries en la producció d’àmbit local.
  • La vigilància i control de les condicions higièniques i sanitàries en el transport d’aliments dins el municipi.