L’HORTA DE CONREU DE DIATOCK, AL SENEGAL, JA ESTÀ EN PLE FUNCIONAMENT
El projecte sòcio-econòmic vinculat a la comunitat educativa de Diatock, al Senegal, promogut per la Unitat de Cooperació de l’Ajuntament a Vic, i que es concretava amb la creació d’una horta de conreu que pugues contribuir al desenvolupament sòcio-econòmic de la població, ja està en plena marxa i les dones ja han començat a treure’n [...]
El projecte sòcio-econòmic vinculat a la comunitat educativa de Diatock, al Senegal, promogut per la Unitat de Cooperació de l’Ajuntament a Vic, i que es concretava amb la creació d’una horta de conreu que pugues contribuir al desenvolupament sòcio-econòmic de la població, ja està en plena marxa i les dones ja han començat a treure’n els primers fruits.
Després de la construcció de l’escola de primària de Diatock l’any 2011, que es va fer també gràcies al suport econòmic de Vic , es va voler trobar una manera perquè l’associació de pares i mares poguessin assegurar el bon funcionament i el manteniment de la infraestructura de l’escola dels seus fills i filles. Per això es va dissenyar un projecte que pretenia reforçar l’associació de pares i mares i els dotava d’una horta de conreu que a través de l’activitat agrícola i la venta de productes, poguessin obtenir uns beneficis econòmics que els ajudessin a garantir el manteniment de l’escola, l’economia de les seves famílies i a la vegada poguessin millorar també la dieta equilibrada dels alumnes.
El projecte ha constat d’un tancament de dues hectàrees de terreny per a l’horta, la construcció d’un pou, l’instal•lació d’un sistema d’extracció d’aigua amb energia solar, així com també la construcció d’un petit magatzem amb eines de cultiu i uns dipòsits que han de repartir l’aigua per tot el perímetre cultivat. A més totes les dones responsables de l’explotació del terreny, totes membres de l’associació de pares i mares de l’escola, varen rebre l’any passat una formació d’ampliació i millora de les tècniques agrícoles i emprenedoria, perquè poguessin incrementar la seva eficàcia de treball i així també incrementar el rendiment econòmic.
Actualment les dones ja han començat a cultivar el terreny. L’han parcel•lat i hi han plantat les primeres hortalisses, com ara cebes, tomàquets, enciams, i algun altre producte autòcton com és el wahatou o el bissap, que han començat a vendre als mercats locals i obtenir-ne per tant els primers beneficis.