COMENCEN ELS NOUS CURSOS DEL PROGRAMA DE CODESENVOLUPAMENT

Després de les vacances d’estiu i coincidint amb l’inici del nou curs escolar, han començat també les classes d’alfabetització en català i alfabetització digital que formen part del programa de codesenvolupament de la Unitat de Cooperació de Vic. Aquests cursos, dirigits a persones de diverses procedències, tot i que majoritàriament provinents de l’Àfrica Subsahariana, tenen l’objectiu [...]

Després de les vacances d’estiu i coincidint amb l’inici del nou curs escolar, han començat també les classes d’alfabetització en català i alfabetització digital que formen part del programa de codesenvolupament de la Unitat de Cooperació de Vic.
Aquests cursos, dirigits a persones de diverses procedències, tot i que majoritàriament provinents de l’Àfrica Subsahariana, tenen l’objectiu d’enfortir les capacitats d’aquests col-lectius que degut al seu baix nivell de català moltes vegades no poden accedir a l’oferta educativa més convencional.
L’oferta de cursos que s’ofereix des del programa de codesenvolupament són: Curs d’Alfabetització en Català de dues hores setmanals i que es realitza al Centre de Normalització Lingüística per totes aquelles persones que no varen poder ser escolaritzades en el seu país d’orígen, un altre Curs de Català Oral que es realitza al Centre Cívic del Montseny i que té com a objectiu millorar la comunicació oral dels alumnes en les situacions i activitats quotidianes a la ciutat, i per últim un curs d’Alfabetització Digital dirigit sobretot a dones per tal de que aquestes millorin les seves competènces en informàtica i noves comunicacions. Aquest últim es realitza a l’Espai tecnològic VIT. Amb aquests cursos també es pretén que totes aquestes persones nouvingudes coneguin nous espais i serveis que els ofereix la ciutat, tan en oferta formativa com amb espais de relació i trobada.
Aquesta formació està organitzada per la Unitat de Cooperació de Vic i subvencionada per l’Àgència Catalana de Cooperació amb l’objectiu de facilitar espais i enfortir capacitats dels actors de la cooperació catalana per a treballar el codesenvolupament.