Campanya EN TENS GANES, COL·LABORA-HI!

Totes les persones, d’una manera o altra, patim els efectes de la crisi econòmica. Una de les cares més dures d’aquesta crisi és la faceta alimentària, sobretot per la població del països del sud i els col·lectius més vulnerables dels països rics. L’informe anual que publica The Worldwatch Institute evidencia que en el planeta es [...]

Totes les persones, d’una manera o altra, patim els efectes de la crisi econòmica. Una de les cares més dures d’aquesta crisi és la faceta alimentària, sobretot per la població del països del sud i els col·lectius més vulnerables dels països rics. L’informe anual que publica The Worldwatch Institute evidencia que en el planeta es produeixen els aliments suficients per sustentar l’actual població, encara que aquests no arribin a tothom. L’escassetat és deguda a la cobdícia del capital financer i les grans corporacions, que han convertit els aliments en una mercaderia que genera guanys i incentiva l’especulació, deixant de banda la seva finalitat primordial: la nutrició de les persones.

Des de fa anys, a Vic s’estan desenvolupant iniciatives per reduir les diferències entre els països del nord i del sud a través de l’aportació del 0,7% del impostos directes municipals.

El Consell Local de la Cooperació de Vic, impulsat per la Unitat de Cooperació de l’Ajuntament de Vic i format per les ONGD de la ciutat, la UVic i el Consorci Hospitalari, impulsa, aquest any 2011, en el marc del Pla de sensibilització 2011. La campanya neix amb l’objectiu de recolzar la tasca del Banc d’Aliments. Aquest servei, gestionat per Creu Roja, ha vist com es multiplicava el nombre de persones usuàries en poc temps. Només al 2010, hi ha passat més d’un 10% dels vigatans i vigatanes, una xifra realment preocupant i que posa de manifest la desigualtat alimentària a la nostra ciutat.

A la campanya hi participem tots i totes. Tens la possibilitat d’aportar el teu granet de sorra i col·laborar econòmicament als comerços que tinguin el distintiu EN TENS GANES, COL·LABORA-HI!. És molt senzill: només has de comprar un tiquet que acredita que has fet la col·laboració. Els diners que es recullin es destinaran a la compra de llet, arròs, pasta, oli o llegums; aliments bàsics per aquells que ho necessiten de debò.

Per a més infomració podeu consultar el blog de la campanya: www.entensganes.blogspot.com on hi podreu trobar totes les noticies més destacades i tots els comerços i establiments que s’hi han adherit.

EN TENS GANES, COL·LABORA-HI!