ESPORT I COOPERACIÓ AL TORNEIG DE LES NACIONS DE VIC

El camp municipal del Vic ha acollit aquest estiu el Torneig de les nacions, un torneig organitzat per persones de diferents nacionalitats de la ciutat que a banda de jugar a futbol han volgut fer servir aquest esport per a reforçar la cohesió social i crear comunitat.

ESPORT I COOPERACIÓ AL TORNEIG DE LES NACIONS DE VIC.

La competició que ha tingut lloc del 17 de juliol al 7 d'agost ha comptat amb 12 equips de diferents nacionalitats, com ara Ghana, Senegal, Nigèria i Marroc entre d'altres. El torneig, ha estat acompanyat en tot moment per Projektami, una iniciativa solidària que neix amb l'objectiu d'impulsar l'esport com a eina de transformació social i millorar la igualtat d'oportunitats en l'àmbit esportiu, i que en aquest cas ha permès millorar les condicions de joc i posar en valor tots aquells elements claus per a posar en pràctica l'educació per a la justícia global a la ciutat.

D'aquesta manera, el torneig ha assentat les bases per consolidar una línia de treball ciutadana que faci front als reptes globals actuals, fomentant el treball per l'eradicació d'estereotips i perjudicis i la jerarquització de les relacions socials. A més, durant els dies que ha durat el torneig també s'hi han treballat aspectes d'educació per al desenvolupament i promoció dels objectius de desenvolupament sostenible, mitjançant la realització de tallers per a la bona gestió dels residus, la promoció del consum responsable i la reducció de les desigualtats.

El torneig de les nacions s'ha pogut portar a terme gràcies a la col·laboració de diferents entitats esportives i de cooperació internacional de la ciutat  com ara l'Associació Alkaria, Kaliu Nepal ila Fundació UE Vic, així com també ha comptat amb el suport de la regidoria d'Esports i de Cooperació de l'Ajuntament de Vic.

La final del torneig, que es va celebrar el passat dissabte 7 d'agost, va acabar essent una festa multicultural que va estar marcada per un gran esperit esportiu i cooperatiu, ja que l'ambient de convivència i cohesió entre les diferents nacionalitats que es respirava al camp i a les grades varen posar en evidència la gran riquesa cultural de la ciutat. Fins i tot, el cantautor Fafadi, un gran referent de la zona de la Casamance, al Senegal, va voler ser present al camp del Vic, per acompanyar el torneig i donar a conèixer la cultura africana a través de les seves cançons.

El regidor de cooperació de l 'Ajuntament de Vic, Josep-Ramon Soldevila, que va ser present a la final del torneig, va ressaltar la importància de consolidar l'esdeveniment a la ciutat, afegint que les iniciatives d'aquest tipus són les que han d'ajudar a qüestionar i transformar el món en què vivim.