"LES FILLES DE DURGA": UN TREBALL DOCUMENTAL SOBRE LA DONA A MUMBAI
En el marc del Festival Nits de Cinema Oriental, el Museu de l'Art de la Pell acull l'exposició "Les Filles de Durga", una proposta que forma part del Pla de sensibilització i educació pel desenvolupament 2020.
A la cosmopolita urbs de Mumbai, la terra de les oportunitats, milions de persones arriben buscant l'oportunitat de tenir una vida millor. Coneguda com "la mina d'or", aquesta ciutat índia alberga el 60% de la seva població en "slums", barris improvisats de barraques que creixen sota l'ombra dels grans edificis. Allí tot és possible, fins i tot per la dona, que a la Índia neix condicionada pels dictàmens que marca la societat, però que a Mumbai pot sortir del model convencional i portar una vida independent.
Aquest dissabte Eva Parey, autora de les fotografies, va ser a Vic per presentar, en una visita guiada, el seu treball fotogràfic que mostra el desafiament al que es confronten aquestes dones en una societat conformada per immigrants, treballadors infatigables, habitacions de lloguer als slums, alcoholisme, drogues, violència de gènere i menors desprotegits. Una realitat que malgrat ser extrema i pot semblar llunyana, reflexa la realitat de moltes altres dones en diferents situacions del món actual, i que ens són molt més properes del què ens pot semblar.
Tot i així, en aquest treball documental, Eva Parey vol mostrar una visió més optimista de la situació de la dona a Mumbai, ja que exposa com a través de la força, la resistència i sobretot l'educació, moltes dones estant canviant el seu destí en aquesta ciutat. Un crit a l'esperança a través de la determinació de moltes dones per transformar una societat plena d'injustícies i discriminacions envers elles.
L'exposició, que forma part del Pla de sensibilització i educació pel desenvolupament 2020, s'ha programat com a activitat del Festival Nits de Cinema Oriental i es pot veure al Museu de l'Art de la Pell fins el dia 1 de setembre.