Aquest any, la temàtica es va centrar en visibilitzar alguns dels conflictes actuals

El Festival Mans tanca la seva segona edició amb un cartell ple de propostes de cultura conscient i transformadora

El festival s'emmarca dins del Pla d'Educació per la Ciutadania Global que es porta a terme a la ciutat amb el suport de la Diputació de Barcelona

El Festival Mans, celebrat el passat 28 de setembre al parc de la Bassa dels Hermanos de Vic, es consolida com una  trobada cultural d'educació per la justícia global.

El Mans és un festival que fa dos anys que organitzen les entitats COOOS i Casa Terra conjuntament amb l'Ajuntament de Vic. L'objectiu del festival és donar a conèixer i apropar a la ciutadania a altres realitats del món. Aquest any, la temàtica es va centrar en visibilitzar alguns dels conflictes actuals, però es convidava a la ciutadania a fer-ho d'una manera festiva per conscienciar, sumar forces i repensar noves maneres de connectar amb el món.

La jornada va començar amb una cercavila a les 4 de la tarda, que va sortir de la Plaça dels Màrtirs fins a la Bassa dels Hermanos. La cercavila va donar el tret de sortida a una jornada de música, art i reflexió social. 

La programació va comptar amb els concerts de Las Karamba, que va captivar el públic amb la seva fusió de ritmes llatins i energia. També hi van haver les actuacions de Pelat i Pelut i les cantautores Raquel Lúa i Jordi Ginesta, que a través de la música van aportar missatges amb valors com la solidaritat, la igualtat de drets, la justícia i la llibertat.

A més, la jornada també va comptar amb  una cantada solidària pel projecte d'infants i joves Cantiguipugui i la presentació de la cançó "Jo ho tinc clar" del projecte local de les persones joves del 9aVic, aportant també l'element de compromís comunitari a la programació. La manifestació de l'art mural també va ser present durant tota la tarda a través de la creació d'un grafiti que mostrava la diversitat del món a càrrec de Soemmac.

L'espectacle de circ "Volando Vengo" que va oferir la companyia Kanbahiota, va ser el punt àlgid de la jornada, ja que des del seu  trapezi volant va generar  una experiència visual que va fascinar tan les persones més grans com les més petites.

El centre del Festival va ser l'exposició de gran format "Un món en conflicte" que mostrava alguns dels escenaris de tensió actuals i les conseqüències que generen a les persones. En aquest sentit també varen tenir  lloc diverses xerrades que varen aprofundir amb aquests problemes globals com la que va oferir Lamine Sarr de Top Manta amb la seva xerrada "De Senegal a Catalunya", en la que va compartir el seu procés migratori; o la de "Vida i Resistència al Kurdistán" amb les activistes Masmi i Ferran Domènench que ho varen fer en un format poètic i musicat, i finalment  "Armènia, un conflicte poc conegut" a càrrec de l'Associació armènia Manuk a Catalunya. 

Aquesta jornada va oferir una barreja única de cultura, art i debat social, consolidant-se com una celebració i reivindicació d'un món més just. A més a nivell participatiu la jornada va aconseguir crear un espai inclusiu i participatiu per a tota la ciutadania.