PRESENTACIÓ DEL CURTMETRATGE "TRENQUEM EL SILENCI" AL FESTIVAL PROTESTA
El curtmetratge sobre assetjament escolar "Trenquem el Silenci", realitzat pel grup de joves participants al taller Cívicus d'aquest estiu, s'estrena en una sessió especial dins del Festival Protesta.
El dissabte 20 d'octubre va tenir lloc la presentació del curtmetratge "Trenquem el Silenci" al Cinema Vigatà de Vic, en el marc del Festival Protesta.
L'acte, presentat per Laura Arau, membre del Festival Protesta, va comptar amb un debat posterior sobre la realització i el contingut del mateix documental , a càrrec dels seus protagonistes.
El curtmetratge, sobre assetjament escolar, és el resultat de dues setmanes de treball amb els joves del casal d'estiu CÍvicus, que es va realitzar durant el mes de juliol des de VicJove. El taller, organitzat des del departament de Cooperació de l'Ajuntament de Vic i amb col·laboració amb el Festival Protesta, tenia com objectiu treballar el cinema com a eina de transformació social. A partir d'una temàtica que varen triar els mateixos joves entre moltes d'altres temàtiques socials, durant el Cívicus, membres del Protesta varen dinamitzar la realització del curt amb els joves, tant des del contingut com de la pròpia producció. I el resultat es va poder veure aquest dissabte a la sala petita del Cinema Vigatà de Vic, que es va omplir de gom a gom per a veure el treball dels joves.
El curtmetratge és, a més, un recurs pedagògic que a partir d'ara pot servir com a eina als centres educatius, ja que parla de la necessitat de trencar el silenci de seguida que els joves se sentin assetjats per alguns companys o companyes, i evitar així que el problema es faci més gran. Les persones protagonistes són joves de la ciutat que d'alguna manera o altre han viscut l'assetjament en primera persona i que volen explicar la seva experiència per poder ajudar a altres joves que puguin patir·ho.
Per això, el debat que es va generar en acabar la projecció entre el públic assistent, les persones participants, i els professionals que hi havia a la sala, va concloure amb la necessitat de poder difondre aquest curtmetratge en espais educatius per tal de poder aturar possibles situacions d'assetjament trencant el silenci.