Una delegació de diferents ajuntaments del Marroc visiten la ciutat en el marc d’un projecte d’intercanvi i cooperació tècnica

La finalitat del projecte Alzdihar és la de promoure la cooperació municipalista per millorar la qualitat de vida de les persones a les dues bandes del Mediterrani.

Una delegació de setze persones, electes i tècnics de diverses municipalitats de la regió de l'Oriental, juntament amb representants del Consell Oriental de l'Oriental i de la Wilaya, va visitar Vic.
Una delegació de setze persones, electes i tècnics de diverses municipalitats de la regió de l'Oriental, juntament amb representants del Consell Oriental de l'Oriental i de la Wilaya, va visitar Vic

Aquest dimarts, una delegació de setze persones, electes i tècnics de diverses municipalitats de la regió de l'Oriental, al nord-oest del Marroc (Oudja, Nador, Driouch, Berkane, Guercif, Figuig i Jerada), juntament amb representants del Consell Oriental de l'Oriental i de la Wilaya, va visitar Vic per conèixer l’enfocament de la ciutat en matèria d’inserció sociolaboral de dones i joves. Aquesta visita forma part d’un projecte que permet als participants conèixer de primera mà les estratègies, iniciatives i entitats de la ciutat dedicades a la inserció de la diàspora marroquina i al desenvolupament local.

Per això després d’una visita institucional a l’Ajuntament, on els varen rebre l’alcalde, Albert Castells i la regidora de cooperació, Elisenda Carrera, la delegació va visitar els dos projectes d’inserció laboral per a dones del Casal Claret, “Dinem Plegades” i “Cosidor Pas a Pas” on varen poder conèixer l’itinerari vital  de la Farida El Majdaoui, la Fekria i la Salowa Boussatta, gràcies a l’acompanyament sociolaboral que se’ls hi ha fet des d’aquesta entitat de la ciutat.

Finalment la delegació també va tenir l’oportunitat de visitar  Creacció, l’Agència d’Emprenedoria, Innovació i Coneixement,  on la directora Núria Macià  els va explicar l’estratègia territorial per la promoció del desenvolupament local i tots els  projectes que han fomentat i acompanyat en aquesta fórmula de treballar coordinadament  des de l’àmbit públic i privat amb tots els agents del territori.

Les persones  d’origen marroquí  a Catalunya,  representen un 3 % de la població,  i un 7 % de la població vigatana,  dades que posen en evidència la necessitat d’establir llaços de col·laboració amb aquest país veí en  base als valors de justícia social i desenvolupament sostenible. Els objectius estratègics del projecte són el d’afavorir la cohesió i la convivència entre aquestes dues comunitats, desenvolupar oportunitats de treball a la comunitat d’origen i enfortir les capacitats de les autoritats locals.

El projecte està impulsat per la Fundació IBN Batuta, a través del finançament de l'Agència Francesa de desenvolupament. Mentre que el Fons Català de Cooperació ha estat l'encarregat de fer la coordinació entre tots els ajuntaments participants.