Activitats a centres educatius
El Servei d’Agents Cívics realitza sessions informatives, activitats i dinàmiques educatives amb escoles, centres de formació d’adults, espais d’educació en el lleure, associacions, etc., per donar a conèixer la seva figura, per identificar de primera mà quines són les necessitats i les demandes de la ciutadania en relació al civisme i la convivència, i per treballar les problemàtiques que sorgeixin.
Algunes de les activitats realitzades són:
Influencers per a un món més sostenible 2021-22. L’alumnat de 4rt d’ESO de l’Institut de Vic vol fer visibles les conseqüències de la mala gestió dels plàstics i papers, del malbaratament alimentari i de la contaminació. #UnCanviPelCanvi.
Influencers per a un món més sostenible 2019-20. L’alumnat de PFI i 3r d’ESO de l’Institut de Vic comparteixen les seves propostes per generar hàbits més sostenibles en el nostre dia a dia.
Escenaris de futur 2018-19. L’alumnat de PFI, 3r d’ESO i 1r de Batxillerat de l’Institut de Vic reflexiona sobre els valors compartits.
I-generation 2017-18. La gent jove de l’Institut de Vic reflexiona sobre l’incivisme a la ciutat de Vic en relació al vandalisme, les deixalles i la tinença responsable.
Dinàmica El Preu de l’incivisme amb els centres d'educació secundària i postobligatòria.Al 2015 es presenta el vídeo als i a les joves de la ciutat, per tal d’assumir compromisos i millorar el nostre entorn col·lectivament.
Sessió de civisme als centres educatius de secundària. Al 2016, juntament amb els mediadors, Vicjove, la Casa d’Oficis i l’àrea d’Educació de l’Ajuntament de Vic, es porta a terme un projecte de civisme, amb els/les joves com a protagonistes, per recollir les seves propostes en relació a la millora del civisme a la ciutat.
Sessions a les escoles de Vic amb l’alumnat de cicle mitjà i superior per conèixer la normativa de civisme la ciutat. Des de 2015, hi ha participat més de dos mil alumnes.
Participació al Consistori Infantil 2014 per treballar conjuntament la tinença responsable dels animals domèstics.
Sessió informativa ‘Taller de coneixement de l’entorn’. Juntament amb l’Oficina Municipal d’Acollida, es porten a terme tallers per donar a conèixer els drets i deures de la societat vigatana a les persones nouvingudes. Des de 2012, més de mil persones han participat en els tallers.