Construcció de personatge

Treball teatral dinàmic i participatiu

<bound method DexterityContent.Title of <Event at /fs-vic/vic/serveis/cultura/ccvic/can-pau-raba/agenda/construccio-de-personatge>>.

Dates del taller

10 sessions / dilluns
Del 23 de setembre al 25 de novembre

Horari

19.00 h – 20.30 h

Descripció del taller
A partir del joc, descobrirem com es crea un personatge teatral, tot aprenent eines pel seu desenvolupament, i gaudirem donant vida a múltiples personatges, posant-los en relació amb d’altres i fent-los viure en contextos escènics concrets.

Continguts
El taller està format per un total de 10 sessions setmanals d’1,5 hores cadascuna. A cada sessió, després d’un petit escalfament per despertar el cos per la feina, anirem adquirint eines i claus per la creació d’un o diversos personatges que cadascú de nosaltres donarà vida, a partir d’exercicis de diverses tècniques teatrals com Uta Hagen, Meisner i Lecoq entre d’altres. Amb aquests personatges sorgiran monòlegs, improvisacions i escenes en funció de l’evolució del treball.

Estructura del taller
Dia 1-2. La repetició. Viure aquí i ara.
Dia 3-4. Les 10 preguntes d'Uta Hagen per a la creació d’un personatge.
Dia 5. Entrevista amb el personatge.
Dia 6. L’objectiu i el superobjectiu del personatge.
Dia 7-8. Relació entre personatges.
Dia 9-10. La paròdia...

Tallerista: Aula Pedagògica d'Arts Escèniques (APAE)

Com a entitat impulsada des de – i en conveni amb – l’Institut del Teatre, l'APAE ofereix propostes educatives en Teatre i Dansa basades en un Projecte Educatiu que pretén, a través de l’aprenentatge de les Arts Escèniques mitjançant un procés pràctic, vivencial i compartit, afavorir el creixement personal i la transformació social i comunitària.

Inclusivitat

Taller adaptable. En cas de diversitat, demaneu informació ampliada al centre cívic.