Crònica del monogràfic 'Batch cooking de tardor'

Pa de plàtan.
Pa de plàtan


Ahir a la tarda, la cuina del Centre Cívic El Montseny va acollir un exitós monogràfic dedicat al batch cooking, una tècnica cada vegada més popular per optimitzar el temps a la cuina. Més de vint persones van participar en aquesta sessió, on es van elaborar tres receptes delicioses i saludables.

La dietista i nutricionista, Anna Masdeuva explicar quins són els beneficis del batch cooking: estalvi de temps, s'evita el malbaratament alimentari, estalvi de diners... També va comentar la importància de planificar els àpats setmanals i va compartir consells sobre com conservar i reutilitzar els ingredients. Un dels efectes a destacar d'aquesta tècnica és que no només estalvia temps, sinó que també fomenta hàbits alimentaris més saludables.

Als assistents se'ls va proporcionar un menú com a model, subratllant la proteïna i oferint alternatives per adaptar les receptes a diferents gustos i necessitats.

Una vegada feta la introducció, l'Anna va elaborar un deliciós pa de plàtan, una amanida de llenties dins un pot de vidre i, per acabar, uns espaguetis de carbassó amb bolonyesa vegana. Una vegada fetes les elaboracions, els assistents van poder degustar-les.

Els participants van marxar a casa amb receptes, consells pràctics i, sobretot, amb l’ànim d’aplicar el que havien après en la seva vida diària. 

El taller va anar càrrec de Laura Barniol i Anna Masdeu.