Videojocs a prop. Noves dimensions culturals i de participació en equipaments públics

Experiències en equipaments públics

<bound method DexterityContent.Title of <Event at /fs-vic/vic/serveis/cultura/ccvic/joan-triadu/agenda/videojocs-a-prop-noves-dimensions-culturals-i-de-participacio-en-equipaments-publics>>.

Descripció:  L’expansió del videojoc ha arrelat com un element de lleure i interacció social. Tot i centrar-se en infants i joves, podem dir que forma part del dia a dia de persones de totes les edats. Alhora, junt amb les xarxes socials, esdevé un usos de pantalles més estesos i intensos en les nostres societats.

«Es juga molt, però es juga a molt poques coses i totes s’assemblen massa»

Ja fa anys que en educació es desenvolupen estratègies d’incorporació del videojoc com a element didàctic a les aules, i també com a estratègia d’intervenció socioeducativa en l’àmbit social, sovint fent equilibris entre les potencialitats i els riscos que el món dels videojocs, i alguns videojocs en particular, ens ofereix. Així doncs, ha esdevingut essencial el foment d’una mirada crítica sobre els seus usos, d’una mirada oberta i encuriosida en la descoberta de la diversitat creativa del món dels videojocs, alhora que s’han obert línies d’acció que han volgut assegurar un lleure inclusiu i accessible per a tothom. En un context on cada vegada més veus ens alerten dels riscos de l’omnipresència de les pantalles, on cada vegada tenim més evidències dels efectes nocius que poden arribar a tenir, com es planteja la seva incorporació en l’àmbit social i educatiu?

 

Coneixerem experiències d’incorporació dels videojocs en centres educatius i equipaments públics, el programa de mediació cultural Ficció en Joc de la XBM i la mirada des de la creació de videojocs, tot per obrir espais de reflexió i debat entorn els usos educatius dels videojocs.

Data: 28 de novembre de 2024 

Lloc: CCVIC Joan Triadú

Hora: 18 a 20h

Organitza: CAD (Cicle d'Arts Digitals de Vic)/CCVIC

Preu: Entrada lliure i gratuïta. 

CADcolor.jpeg