EL PROCICAT ALLARGA SET DIES MÉS LES RESTRICCIONS A CATALUNYA
Es manté el confinament comarcal i el tancament de centres comercials, però s'autoritzen les extraescolars i les activitats de lleure educatiu.
El confinament comarcal i les restriccions es mantindran una setmana més, fins el 28 de febrer.
El govern de la Generalitat en funcions ha decidit prorrogar les mesures set dies davant l'evolució de la situació epidemiològica i les variants noves de la COVID-19.
L' únic que es flexibilitza són les activitats extraescolars i lleure educatiu.
A NIVELL DE COMERÇ MINORISTA:
9.2. Se suspèn l'obertura al públic dels establiments i locals comercials de venda al detall els dissabtes i diumenges, tret dels establiments comercials dedicats a la venda de productes essencials relacionats a l'annex 2 del Decret llei 27/2020, de 13 de juliol, de modificació de la Llei 18/2009, de 22 d'octubre, de salut pública, i d'adopció de mesures urgents per fer front al risc de brots de la COVID-19, de productes higiènics, els centres de veterinària, les llibreries, les perruqueries, els centres d'estètica, els concessionaris d'automòbils i els centres de jardineria, que poden romandre oberts sigui quina sigui la seva superfície, i amb les mesures establertes d'higiene i de seguretat establertes en el pla sectorials de comerç aprovat pels òrgans de Govern del Pla d'actuació del PROCICAT.
9.3. L'obertura al públic dels establiments i locals comercials de venda al detall de dilluns a divendres queda condicionada a:
- Que tinguin una superfície de venda igual o inferior a 400 metres quadrats.
- Que se'n redueixi al 30% l'aforament permès per llicència o autorització de l'activitat.
- Que els establiments apliquin de manera rigorosa les mesures higièniques, de prevenció i de seguretat establertes per fer front a la COVID-19 en el Pla sectorial de comerç, aprovat pels òrgans de Govern del Pla d'actuació del PROCICAT.
14. ACTIVITATS D'HOSTELERIA I RESTAURACIÓ:
Els establiments d'hostaleria i restauració poden obrir amb subjecció a les condicions següents:
- El consum s'ha de realitzar sempre a la taula.
- En l'interior, l'aforament es limita al 30% de l'autoritzat i s'ha de garantir una distància mínima degudament senyalitzada de dos metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. S'ha de garantir la ventilació de l'espai mitjançant ventilació natural o altres sistemes de ventilació.
- A les terrasses s'ha de garantir una distància mínima degudament senyalitzada de dos metres entre comensals de taules o grups de taules diferents.
- Es limita a quatre el nombre màxim de comensals per taula o agrupació de taules, llevat que pertanyin a la bombolla de convivència.
- S'ha de garantir la distància d'un metre entre persones d'una mateixa taula, excepte per a persones que pertanyin a la bombolla de convivència. El tipus i mida de taula han de permetre que es garanteixin aquestes distàncies.
- El servei només es pot dur a terme de les 7:30 hores a les 10:30 hores i de les 13:00 hores a les 16:30 hores. Els clients no podran romandre a l'establiment fora d'aquestes franges horàries.
Aquestes franges horàries no són aplicables als serveis de restauració dels centres de treball destinats a les persones treballadores, als serveis de restauració integrats en centres i serveis sanitaris, sociosanitaris i socials per donar servei exclusivament a les persones que hi realitzen prestació laboral i a les persones que hi estan ingressades, i als serveis de menjador de caràcter social, per a les persones usuàries del servei.
- Les activitats de restauració per servir a domicili o per a recollida dels clients a l'establiment es podran dur a terme durant tot l'horari d'obertura de l'establiment, d'acord amb el règim horari establert a l'apartat 6 d'aquesta Resolució.
- Els establiments d'hoteleria poden donar també servei de restauració exclusivament a les persones allotjades en horari de sopar fins a les 22:00 hores.
- S'han de complir sempre totes les indicacions del Pla sectorial de la restauració aprovat pel Comitè de Direcció del Pla d'actuació del PROCICAT.
RESOLUCIÓ SLT/436/2021, DE 19 DE FEBRER DE 2021