La Generalitat de Catalunya distingeix l’Antiga Vilanova de Vic pels seus cent-setanta quatre anys d'activitat

El 1850 és la data oficial d’obertura de Can Vilanova. Els inicis de Can Vilanova van ser a la plaça Paradís i amb els anys es va instal·lar al carrer dels Argenters on encara és actualment.

El 1850 és la data oficial d’obertura de Can Vilanova però la família té registres en llibres de comptes d’activitat ja el 1842. Per tant són 174 anys d’una botiga que va fundar Joan Vilanova, oncle de l’àvia de Núria Coll que és qui regenta actualment l’establiment juntament amb el seu marit. Abans també ho havien fet junts els seus pares i els seus avis, de manera que l’actual és al quarta generació de la família. Els inicis de Can Vilanova van ser a la plaça Paradís i amb els anys es va instal·lar al carrer dels Argenters on encara és actualment. Al llarg d’aquest temps s’ha adaptat als canvis però sempre mantenint l’origen: fruits secs, cera, vi, farina, vi de missa i sagrades formes.

 

Núria Coll, propietària d’un dels establiments comercials més antics de Vic, es mostrava molt emocionada per la gran experiència d’anar a recollir aquest guardó ja que “és complicat que un comerç arribi a fer tants anys. Hem d’agrair sobretot als meus pares perquè es la generació que es va trobar amb el boom dels supermercats i de les grans àrees que els va portar a haver-se de reinventar per no desaparèixer com han desaparegut tantes botigues de barri”.

Coll afegia “gràcies als meus pares que van saber fer un canvi de model de botiga, ara tenim un producte més especialitzat, des del pinyó del Montseny a pasta vinguda directament d’Itàlia”  i destacava que “ara busquem fer els 200 anys!”.

L’entitat Vic Comerç, d’on aquest establiment n’és associat, ha felicitat a la familia Vilanova i s'ha mostrat molt orgullosa que establiments com l’Antiga Vilanova es mantinguin oberts ja que són el tipus de botigues que "donen una identitat i un marcat caràcter propi" a la ciutat. També creu que s'hauria de "buscar preservar aquest tipus de botigues, ja que cada vegada en queden menys".