VICBIR, “festivalet de la cervesa artesana” nova proposta de la plaça dels Màrtirs
• Neix una nova activitat amb l’objectiu de poder dinamitzar la zona i que tindrà lloc l’últim dissabte de cada mes. • El tret de sortida d’aquesta nova iniciativa serà el pròxim dissabte, dia 25 de juny
L’Ajuntament de Vic junt amb els comerciants de la zona de l’Eixample Morató engega una nova iniciativa a la plaça dels Màrtirs amb l’objectiu d’ajudar a dinamitzar aquesta zona. L’activitat, sota el nom “VICBIR, festivalet de la cervesa artesana” tindrà lloc el darrer dissabte de cada mes i consisteix en un esdeveniment sòcio-gastronòmic dins d’un context lúdic. L’activitat donarà el seu tret de sortida el pròxim dissabte, dia 25 de juny.
La regidora de Comerç i Turisme, M. Carme Bover, ha exposat el compromís que té l’equip de govern de l’Ajuntament per tal de poder contribuir i posar en valor aquesta zona de la ciutat. En aquest sentit, la regidora ha fet un repàs i ha citat d’exemples diferents fires i esdeveniments que ja es fan a la zona: Làctium, Mercat Medieval, la Fira de Santa Llúcia que està organitzada conjuntament amb comerciants de la zona; i altres que tenen més periodicitat com la Fira de Brocanters (primer dissabte de mes); la Fira del Disc que pròximament s’hi farà un nou replanteig (tercer dissabte de mes); i ara neix VICBIR (darrer dissabte de mes). D’altra banda, Bover ha explicat que tot i que des de l’Ajuntament de Vic es vol intentar ajudar i dinamitzar la zona també s’està treballant amb veïnat per tal que la plaça dels Màrtirs és un escenari idoni per acollir-hi múltiples activitats i “cal que els teixit veïnal i comercial se’l sentin propi i seu”.
D’altra banda, Àusias Ballart ha explicat detalladament la nova iniciativa del VICBIR i que es concep com a un festival socio-gastronòmic i dins d’un context lúdic que tindrà lloc el darrer dissabte de mes de 12 del migdia a 11 de la nit aproximadament. La nova proposta lúdica té com a denominador comú donar a conèixer diferents productors de cerveses artesanes que actualment existeixen a Catalunya i cada dissabte hi haurà 8 productors artesans de diferents zones geogràfiques perquè la ciutadania les pugui descobrir i tastar. Paral·lelament durant la jornada s’organitzaran tallers gastronòmics amb cuiners de renom; sessions de maridatges on la cervesa artesana és la protagonista, però es combinarà amb altres aliments com formatges o embotits. D’altra banda, i per ajudar animar l’espai s’aposta amb concerts de música en directe de 30-45 minuts de durada.
Finalment, per part dels comerciants de la zona, Lídia Musachs ha expressat que veuen amb bons ulls la nova proposta i que des de la seva part estan treballant per elaborar noves propostes amb el mateix objectiu: dinamitzar la zona.