El Berenar d’Aprofitament recupera 190kg de fruita, verdura i pa

Unes 100 persones van assistir al Berenar d’Aprofitament on es van recuperar 190kg de fruita, verdura i pa.

Assistents al Berenar d'Aprofitament.
Assistents al Berenar d'Aprofitament

En el marc de  la Setmana Europea de Prevenció de Residus s’ha realitzat el Berenar d’Aprofitament per tal de reduir el malbaratament alimentari i celebrar la recuperació d’aliments que van a la brossa.

 

Durant la setmana voluntaris de la Creu Roja van passar per petits comerços de la zona sud de la ciutat per tal de que tots els aliments que anirien a la brossa al llarg de la setmana, els guardessin per tal que aquest aliments servissin de base del Berenar d’Aprofitament.

També es va fer una espigolada rural a l’horta Gamisans amb voluntaris de la Plataforma Aprofitem els Aliments i alumnes de la Càtedra d’Agroecologia de la UVic per recollir coliflors i bledes que no es podien comercialitzar.

 

Amb tots aquests aliments recollits els alumnes de la Casa d’Oficis de cuina juntament amb voluntaris van preparar un berenar a base de diferents platets com uns bunyols de bleda, mini hamburgueses de coliflor, torradetes amb pebrot de Padrón i salsa de pebrot o unes “migas” dolces.

També hi havia una bicibatedora amb la qual podies fer-te el teu suc de fruita a cop de pedalada.

 

Tots els aliments que van sobrar es van repartir entre els assistents per tal que cap aliment acabés llençat a la brossa. En total es van recuperar 190kg de fruita, verdura i pa. 

Aquest Berenar s’ha realitzar per sensibilitzar en el malbaratament alimentari i l’aprofitament dels aliments que estan en bones condicions, però no es poden comercialitzar per aspecte.

 

Va participar al Berenar el regidor de Medi Ambient Josep-Ramon Soldevila.