El Berenar d’Aprofitament recupera 190kg de fruita, verdura i pa
Unes 100 persones van assistir al Berenar d’Aprofitament on es van recuperar 190kg de fruita, verdura i pa.
En el marc de la Setmana Europea de Prevenció de Residus s’ha realitzat el Berenar d’Aprofitament per tal de reduir el malbaratament alimentari i celebrar la recuperació d’aliments que van a la brossa.
Durant la setmana voluntaris de la Creu Roja van passar per petits comerços de la zona sud de la ciutat per tal de que tots els aliments que anirien a la brossa al llarg de la setmana, els guardessin per tal que aquest aliments servissin de base del Berenar d’Aprofitament.
També es va fer una espigolada rural a l’horta Gamisans amb voluntaris de la Plataforma Aprofitem els Aliments i alumnes de la Càtedra d’Agroecologia de la UVic per recollir coliflors i bledes que no es podien comercialitzar.
Amb tots aquests aliments recollits els alumnes de la Casa d’Oficis de cuina juntament amb voluntaris van preparar un berenar a base de diferents platets com uns bunyols de bleda, mini hamburgueses de coliflor, torradetes amb pebrot de Padrón i salsa de pebrot o unes “migas” dolces.
També hi havia una bicibatedora amb la qual podies fer-te el teu suc de fruita a cop de pedalada.
Tots els aliments que van sobrar es van repartir entre els assistents per tal que cap aliment acabés llençat a la brossa. En total es van recuperar 190kg de fruita, verdura i pa.
Aquest Berenar s’ha realitzar per sensibilitzar en el malbaratament alimentari i l’aprofitament dels aliments que estan en bones condicions, però no es poden comercialitzar per aspecte.
Va participar al Berenar el regidor de Medi Ambient Josep-Ramon Soldevila.