Identificats barbs i bagres al riu Gurri
El taller de peixos que es va realitzar el dissabte passat dia 1 d'abril, va permetre identificar i avaluar quins peixos hi havia al riu Gurri. Tots els que es van trobar són espècies autòctones com els barbs i les bagres, una dada molt positiva i considerada un bon indicador de la evolució del riu.
Quan a l'arribada del taller de peixos es va preguntar a la vintena de persones que van assistir al taller de peixos del passat dissabte 1 d'abril, quins peixos hi havia al riu Gurri, gairebé tothom va dir que no n'hi hauria, i que si n'hi havia deurien ser espècies invasores.
Doncs bé, durant la pesca científica que es va realitzar per part dels experts del Centre d'Estudis dels rius Mediterranis, dinamitzadors del tallers, es van pescar sobretot barbs de muntanya i bagres, dues espècies autòctones de peixos, que fa uns anys havien desaparegut dels nostres rius, i que gràcies a la millora de la qualitat de l'aigua i de l'ecosistema fluvial tornen a ser presents als nostres rius.
Durant el taller es va explicar en què consistia la pesca científica, com identificar els peixos que es van trobar, a pesar-los, mesurar-los, determinar-los l'edat aproximada, i explicar quin és el seu cicle vital. Tot plegat es va poder fer amb la participació activa dels assistents.
També es va explicar la importància de l'ecosistema fluvial i del bosc de ribera per incrementar la biodiversitat.
Es va destacar que de mica en mica els nostres rius van millorant qualitativament, i darrerament s'ha detectat la presència de llúdriga en alguns trams dels rius Gurri i Méder, la qual cosa és un excel·lent indicador de bona qualitat dels rius.
No obstant encara queda feina per fer i molts aspectes a millorar.
El taller va comptar amb el suport del Consorci del Ter i la Diputació de Barcelona i forma part de les sortides naturalistes que es realitzen a nivell de comarca per part del Grup de Naturalistes d'Osona.