Taller de compostatge gratuït per fomentar l'autocompostatge

La ciutadania que fa compostatge a casa es pot beneficiar d’un 20% de bonificació en la taxa de recollida d’escombraries.

Compostador.
Compostador

L’Ajuntament de Vic organitza un taller de compostatge casolà gratuït per continuar avançant cap a una ciutat amb residu zero i fomentar l’autocompostatge. El regidor de Medi Ambient, Albert Castells, exposa que es tracta d’una acció més per desenvolupar el Pla Local de Prevenció de Residus de Vic que té com a objectiu conscienciar a la ciutadania de la necessitat de minimitzar la generació dels residus i de la importància del reaprofitament basades en estratègies d’economia circular..

 

Per aquest motiu, el dimecres 17 de març, a les 7 de la tarda, es farà un taller gratuït telemàtic per aprendre que és el compostatge, com s’ha de fer i resoldre dubtes sobre aquest pràctica. Tothom qui hi participi rebrà un compostador gratuït i un sac de poda perquè comencin a compostar les restes orgàniques que es generen a la cuina, a l’hort o al jardí de casa.

Totes les persones que vulguin inscriure’s al taller de compostatge gratuït poden trucar al 93 886 21 00 o escriure a mediambient@vic.cat.

 

S’acompanyarà en tot el  procés  per resoldre qualsevol dubte. Al cap d’un mes d’haver iniciat el compostatge es rebrà una visita  d’una persona especialitzada per comprovar el bon funcionament del compostador.

 

 

Cal recordar que la ciutadania que faci compostatge a casa es pot beneficiar d’un 20% de bonificació en la taxa de recollida d’escombraries. A Vic, l’any 2019 218 persones van autogestionar 32.000 quilos de residus orgànics gràcies al compostatge.

 

Trobareu més informació sobre el compostatge casolà en aquest enllaç.

 

 

Prova pilot de compostatge comunitari

 

L’Ajuntament continua treballant perquè la ciutadania se sumi al zero i reduir els residus que es generen a Vic. Castells recorda que cada persona genera 1,4 kg de residus diaris i un 90% d’aquests es poden reciclar.

 

Cal recordar que els barris de Sant Llàtzer i de les Quatre estacions han començat una prova pilot de compostatge comunitari per gestionar la fracció orgànica i la fracció verda generada al barri. Albert Castells remarca que servirà per comprovar si pot ser la solució més sostenible des d’un punt de vista ambiental i econòmic.